Spor İzmir'de umuda koşu: Wings for Life World Run

İzmir'de umuda koşu: Wings for Life World Run

Paylaş
İzmir'de umuda koşu: Wings for Life World Run

Omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla dünya çapında düzenlenen Wings For Life World Run'ın Türkiye ayağı, 8 bin 27 kişinin katılımıyla bugün üst üste üçüncü kez İzmir'de yapılıyor. Etkinliğin sponsorlarından olan POSTA gazetesini koşuda Bora Araz ve Mehmet Çiftcioğlu temsil etti. Yarışmanın İzmir'de yapılan Türkiye ayağında Rus koşucular Olesya Nurgalieva ve Elena Nurgalieva birinci oldu

Dünyada 12 ülkede aynı anda başlayacak koşunun startı İzmir Kültürpark Lozan Kapısı'ndan saat 14.00'te verildi. Yarış Alsancak, Altınyol, Karşıyaka, Foça yönüne doğru gerçekleşti.




Katılımcılar, yarışın başlangıcından yarım saat sonra 15 km hızla yola çıkacak yakalama aracını kullanan şampiyon ralli pilotu Murat Bostancı'ya yakalanmamaya çalıştı. Yakalama aracının yanından geçtiği koşucular için yarış sona erdi.

YARIŞMANIN BİTTİĞİ ÜLKELERDE KAZANANLAR ŞÖYLE:



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen koşuda tekerlekli sandalye kategorisindeki yarışçılar kendilerini itecek ve çekecek kişilerin yardımıyla kilometreleri kat etti. Etkinlikte aralarında motosiklet yarışçıları Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu, milli atlet Ahmet Arslan, ünlü şarkıcı Mirkelam, ünlü oyuncular Pelin Akil, Anıl Altan, Müjde Uzman ve Ayşe Tolga gibi isimlerin de bulunduğu binlerce kişi birlikte koştu. Yarış güzergahında yollar kademeli olarak kapatıldı.




Koşunun sponsorlarından POSTA gazetesinin standı yoğun ilgi gördü.



Engelli rekortmen Ufuk Koçak Wings For Life World Run'da omurilik felçlileri için koşacak



POSTA adına yarışan Bora Araz (soldaki fotoğrafta gözlüklü) ile Mehmet Çiftcioğlu (solda) ve POSTA standı

Geçen yıl dünya genelinde rekor katılımla toplamda 155 bini aşkın kayıtlı koşucuya ulaşılan yarışta ilk dört yılda alınan kayıtlar ve bağışlarla 20.6 milyon euro toplandı. Paranın tamamı omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara aktarılıyor.



Koşuda kıyasıya mücadele eden POSTA gazetesi koşucuları Mehmet Çiftcioglu (solda) ve Bora Araz 11.7 kilometreyi 1.14.40'ta koştuktan sonra yakalandı.


KOŞUNUN TÜM FOTOĞRAFLARI İÇİN ALTTAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ



Fotoğraflarla İzmir Wings for Life World Run koşusu





Wings For Life World Run nedir? Omurilik felçlileri için anlamlı koşu





İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş’ın tekerlekli sandalyesini itti

Omurilik zedelenmeleri için tedavi yöntemleri geliştirebilmek, yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan milyonlarca insana umut ışığı olabilmek amacıyla bilimsel araştırmalara kaynak sunan yarış öncesinde bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Dünyada omurilik felci nedeniyle yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan ve büyük bir umutla bu hastalığın tedavisindeki gelişmeleri bekleyen milyonlarca insan var.



Biz bu koşuyu, o milyonlar için umut ışığı olarak görüyoruz. Bu yarıştan elde edilen gelirle sürdürülen bilim sel araştırmaların omurilik felcine karşı çözüm olacağına inanıyoruz. İyiliksever binlerce İzmirli ile birlikte işte bu yüzden buradayız. Dünyanın en önemli yardım organizasyonlarından birine destek olmaktan çok mutluyuz. Bu koşu, İzmir gibi yaşayan ve yaşanılacak bir şehre çok yakışıyor.

Umarım kentimizden topladığımız bağışlarla bir derde derman oluruz. Bağışlarıyla bu organizasyona destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Kendileriyle gurur duyduğumu bilmelerini isterim" dedi.

ÜNLÜ İSİMLER DE KATILDI


Dünyanın dört bir yanındaki 12 noktada aynı anda yapılan koşunun startı Kültürpark Lozan Kapısı'ndan verildi. Tekerlekli sandalyelilerin yanı sıra birçok yaş grubundan katılımcıların yer aldığı etkinlikte sporcular Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu, Ahmet Arslan'ın yanı sıra Mirkelam, Müjde Uzman, Pelin Akil ve Ayşe Tolga gibi isimler bulundu.

SOFUOĞLU: 'DESTEK İÇİN GELDİM'


Etkinliğe destek veren milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, daha önceki yıllarda yer aldığı koşuya sakatlığı nedeniyle katılamadığını kaydetti. Sakatlığı nedeniyle yarışlara da çıkamadığını belirten Kenan Sofuoğlu, "Ama destek olmak için buraya geldim. Özellikle bu kadar kişinin destek olmasına, yani buradan start alan herkes bir ücret ödedi ve bu ücretin de nereye gittiği zaten biliniyor. Omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara destek amacıyla kullanılacak." ifadelerini kullandı.


Wings For Life World Run’a geri sayım sürüyor!


Haberin Devamı