Gündem İzmir Konak Meydanı'nda tehlikeli gerginlik

İzmir Konak Meydanı'nda tehlikeli gerginlik

Paylaş
İzmir Konak Meydanı'nda tehlikeli gerginlik

İzmir'in Konak Meydanı'nda bekleyen bir grup darbe karşıtı ile D.B. arasında çıkan tartışma kavgaya döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti'ye ve kendilerine küfür edildiğini öne süren öfkeli kalabalık, D.B.'yi darp etti. Bölgedeki polis tarafından kalabalığın elinden güçlükle kurtarılan D.B., hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Darbe girişiminin ardından geçen cuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Konak Meydanı'na gelen ve burada bekleyen bir grup ile D.B. arasında bugün öğle saatlerinde tartışma çıktı. Gruptakilerin iddiasına göre, meydanda kurulan platformun yakınına gelen D.B., "Burası AKP'nin standı mı? AKP'nin, Erdoğan a... k..., Apo hepinizin a... k..." dedi.

Bunun üzerine gruptakiler D.B.'yi alandan uzaklaştırmak istedi, ancak alandakilerle D.B. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle öfkeli kalabalık, D.B.'yi darp etti. Başına aldığı darbeyle kanlar içinde kalan D.B. polisler tarafından güçlükle kurtarıldı.

Tarihi Saat Kulesi önüne getirilen D.B., kalabalığa, "Benim ailemde 25 şehit var. Benim ailem korucu. Biz kardeşliği savunuyoruz vurun tamam mı vurun. Siz anca şiddet uygularsınız. Ancak kendi askerinizi katledersiniz. Benim askerimi öldüremezsiniz" diye bağırdı. Daha sonra D.B. ve gruptakiler arasında bir kez daha küfürleşme yaşandı. Gruptakilerden bazıları D.B.'ye saldırmak istedi ancak polis buna izin vermedi. Bir polis memuru, D.B'nin başındaki kanı mendille sildi.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen ambulansa alınan D.B., hastaneye kaldırıldı. D.B.'nin durumunun iyi olduğu bildirildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA