İzmir İzmir Ticaret Borsası'ndan Paris İklim Anlaşması açıklaması

İzmir Ticaret Borsası'ndan Paris İklim Anlaşması açıklaması

Paylaş
İzmir Ticaret Borsası'ndan Paris İklim Anlaşması açıklaması

İzmir Ticaret Borsası'ndan Paris İklim Anlaşması açıklaması

İZMİR Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve Meclis Başkanı Barış Kocagöz, yaptıkları ortak açıklama ile Paris Anlaşması'nın hayati öneme sahip olduğunu belirtip, iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek ülkelerden biri olan Türkiye için büyük bir adım olarak gördüklerini ifade etti.
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, etkileri her geçen yıl daha fazla hissedilen iklim kriziyle mücadele alanında en önemli adımlardan biri olan Paris Anlaşması'nın Meclis gündemine geleceğini ifade etmesinin ardından ortak açıklama yaptı.
Tarımın geleceği ve tarım ticaretinin sağlıklı işlemesi adına hayati öneme sahip konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris İklim Anlaşması'nı önümüzdeki ay Meclis'in onayına sunmayı planladıklarını açıklaması hem yaşanılır bir dünya hem de ülkemizin geleceği için büyük ve olumlu bir gelişme. Paris İklim Anlaşması, 6 yıl önce imzalandığında nitelendirildiği gibi iklim ve çevre için 'Tarihi bir adım' olmuştu. Çünkü bu kriz doğaya ait veya doğal bir olay değil insanın yarattığı bir felaket ve bunun da çözümü ancak akılcı ve bilimsel yaklaşıldığı ve hep birlikte hareket edildiği takdirde mümkün olacak. Paris Anlaşması sihirli bir değnek değil fakat küresel iklim eylemi için uluslararası iş birliğini tesis eden bu ölçekteki tek araç. Bütün dünyada hissedilen çevre değerlerine, eskisinden çok daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Paris Anlaşması'nın yanında, iklimde şu anki kötü gidişatın da gösterdiği gibi gerekli tedbirlerin alınması insanlığın olmazsa olmazı" denildi.
Dünyada iklim krizini tek başına durdurabilecek hiçbir ülkenin olmadığına da dikkat çekilen açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi:
"Bu nedenle her ülkenin çözüme sorumluluğu oranında katkıda bulunması ve taşın altına elini koyması gerekiyor. Atılacak adımlarla ve ilgili düzenlemeleri yerine getirerek ülke olarak üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağımıza inanıyoruz. Anlaşmanın Meclis'te onaylanarak yürürlüğe girmesini, iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek coğrafyalardan birinde bulunan güzel ülkemiz için hem bu tahribattan korunmak adına hem de sağlıklı bir refah toplumu yaratmak için büyük bir adım olarak görüyoruz."
İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı