Siyaset İzmir'de de Reyhanlı savaşı
Paylaş
İzmir'de de Reyhanlı savaşı

İzmir'de yapılan Reyhanlı protestosunda 27 kişi gözaltına alındı

İzmir'de, Reyhanlı'ya düzenlenen bombalı saldırılara tepki olarak yürüyüş yapan ve kendilerini Öğrenci Kolektifleri olarak adlandırılan gruptan 27 kişi, AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde polise yumurta atıncı gözaltına alındı.

POLİSE YUMURTA VE BOYA TORBALARI ATTILAR


İzmir'de, Hatay Reyhanlı'daki bombalı saldırıları protesto eden ve polise boya torbaları, yumurta, soda şişesi atan gruba müdahale edildi. Aralarında, kendilerini Öğrenci Kolektifleri olarak adlandıran gruba üye olanların da aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Reyhanlı'da, geçen cumartesi günü yaşanan bombalı saldırıları protesto etmek isteyen çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, Konak Meydanı'ndaki eski Sümerbank binası önünde toplandı. Yaklaşık 80 kişi daha sonra Basmane Meydanı'ndaki Ak Parti Konak İlçe Başkanlığı önüne kadar, saldırılar için Ak Parti hükümetini suçlayan sloganlar atarak yürüdü.

Burada basın açıklaması öncesinde gruptakilerden bazıları, polise boya torbaları, yumurta ve soda şisesi attı. Gruba dağılması uyarısında bulunan, direnişle karşılaşınca biber gazı kullanan polis, yumurtalı ve boyalı saldırının sürmesi üzerine müdahale etti. Çevvik kuvvet polislerinin da katıldığı müdahaleyle, kendilerini Öğrenci Kolektifleri olarak adlandıran gruba üye olanların da aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Biber gazının etkisini sirke ile azaltmaya çalışan ve gözaltına alınan protestocular, sağlık kontrolüne götürüldü. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.