Spor İzmir'de dev derbi zamanı

İzmir'de dev derbi zamanı

Paylaş
İzmir'de dev derbi zamanı

Bank Asya 1. Lig'de iki İzmir temsilcisi Göztepe ile Karşıyaka bugün liglerde 39. kez karşılaşacak

Ligde ilk hafta maçlarını puansız tamamlayan Göztepe ile Karşıyaka, 7 yıl sonra ilk defa bugün saat 20.30’da Atatürk Stadı’nda puan mücadelesine çıkacak.

Şu ana kadar liglerde 38 kez karşılaşan iki ekipten Karşıyaka’nın 15, Göztepe’nin 14 galibiyeti bulunuyor. 9 müsabakanın berabere tamamlandığı iki ekibin mücadelelerinde, Karşıyaka 51, Göztepe ise 39 gol kaydetti.

EYLÜL AYINDA GÖZTEPE ÜSTÜN

İki takım arasında şimdiye kadar eylül ayında yapılan 8 maçta Göztepe’nin 6, Karşıyaka’nın 1 galibiyeti bulunurken, 1 müsabaka da berabere tamamlandı.

Bu müsabakalarda Göztepe 8, Karşıyaka ise 3 gol kaydetti. 51 sene önce yine 17 Eylül’de karşılaşan Göztepe ile Karşıyaka’nın o mücadelesi golsüz berabere tamamlanmıştı.

DERBİNİN GOLCÜLERİ

Göztepe’de Gürsel Aksel ile Tunçer Çeliktaş, Karşıyaka’da ise Ogün Altıparmak 4’er golle derbilerde en fazla gol atan futbolcular oldu. Karşıyaka, çeşitli tarihlerde rakibini bir kez 6-2, bir kez 5-2, iki kez 4-0 yenmeyi başardı.

En son Lig A’da 8 Şubat 2004’te karşılaşan iki ekibin mücadelesinde Karşıyaka, rakibini 5-2 mağlup etmeyi başarmıştı. O müsabakada Karşıyaka’nın 2 golünü kaydeden Türker Demirhan ile 1 gol atan Korhan Öztürk, bu sezon sarı-kırmızılı ekibin kadrosunda bulunuyor.

REKOR SEYİRCİ

İki ekibin yine Atatürk Stadı’nda 16 Mayıs 1981’de oynanan Göztepe-Karşıyaka maçını 80 bin kişinin izlemesiyle karşılaşma, "İkinci Ligde seyirci rekoru kırılan müsabaka" olarak anıldı.

TEKNİK ADAMLAR

Göztepe teknik direktörü Özcan Kızıltan ile Karşıyaka teknik direktörü Reha Kapsal bugün ilk kez rakip olacak. Özcan Kızıltan, daha önce Bucaspor teknik direktörüyken Karşıyaka’ya karşı verdiği iki mücadelede 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı.

Kızıltan, futbolculuk döneminde ise Sakaryaspor’la birlikte yeşil-kırmızılı ekiple oynadığı iki maçı da kaybetti. Karşıyaka teknik direktör Reha Kapsal ise Ankaraspor’un başında Göztepe’ye karşı çıktığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Reha Kapsal futbolculuk döneminde ise Altay ve Aydınspor formalarıyla sarı kırmızılı ekibe karşı çıktığı müsabakalarda 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

HAKEM MUSTAFA KAMİL ABİTOĞLU

Zorlu müsabakada görev yapacak Mustafa Kamil Abitoğlu, geçen sezon Bank Asya 1. Lig’de 6 maçta görev yaptı. Bu maçlarda 22 sarı ve 1 kırmızı kart gösteren Abitoğlu, ligin ilk haftasında Spor Toto Süper Lig’deki Samsunspor-Gençlerbirliği maçında görev yaptı.

Daha önce Göztepe’nin 2 maçında görev yapan Abitoğlu’nun bu müsabakalarında sarı-kırmızılı ekip, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı. Karşıyaka ise Abitoğlu’nun yönettiği 6 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgiyle sahadan ayrıldı.

Haberin Devamı