İzmir İzmir'de TGAP kültürü anlatıldı

İzmir'de TGAP kültürü anlatıldı

Paylaş
İzmir'de TGAP kültürü anlatıldı

İzmir'de TGAP kültürü anlatıldı

İZMİR'de, Sağlık Bakanlığınca bölge illerin katılımıyla kamu kaynaklarını daha verimli kullanmak, maliyetleri ve harcamaları azaltmak amacıyla sağlık hizmetlerinin tümünü kapsayan Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Program (TGAP) kültürü anlatıldı.

Sağlık Bakanlığı Tasarruf Takip Ofisi 7'nci bilgilendirme toplantısı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü koordinesinde, İl Sağlık Müdürlüğü'nce, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Balçova Tesisleri toplantı salonunda düzenlendi. Toplantıya İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Uşak, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Çanakkale, Balıkesir ve Kütahya illerinin sağlık müdürleri, hizmet başkanları ile hastane yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener, sağlık alanında kaynakların verimli kullanılması gerektiğini belirterek, "Sağlık hizmetine ihtiyacı olan her vatandaşımıza, hizmeti ulaştırmanın birinci önceliğimiz ve sorumluluğumuz olduğu bilinci ile hareket etmek zorundayız. Yapmış olduğumuz bu toplantı bir farkındalık toplantısı. İl yöneticilerimizle ve hastane idarecilerimiz ile bir araya gelmeyi önemsiyoruz. Bu kültürü sürekli hale getirmemiz gerekiyor. Sahanın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Düzeltilmesi gereken alanlara dokunmak zorundayız" dedi. TGAP ofisi tarafından takibinin yapılarak TGAP ile kamu maliyesinde kalıcı iyileştirmeler sağlanacağını açıklayan Bener, "Bu birim, kamu bütçesindeki harcama ve gelir kalemlerini finansal ve sosyoekonomik açıdan analiz edip gelir arttırıcı programlar ile çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Sağlık tesislerimiz rollerine uygun plan ve harcama yapmalı. Gider artışını önleyecek tedbirler almalı" dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Anıl Esen ise, TGAP faaliyetlerinde bir yıldır çok büyük yol aldıklarını belirterek eğitimden dolayı teşekkürlerini iletti. Toplantı, gerçekleştirilen sunumların ardından sona erdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı