Gündem İzmir'deki arama 24 saattir sürüyor

İzmir'deki arama 24 saattir sürüyor

Paylaş
İzmir'deki arama 24 saattir sürüyor

Özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla mali büro ekiplerinin, İzmir Büyükşehir belediyesinde dün sabah başlattığı arama, halen devam ediyor

Dün sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir belediyesine gelen polis ekipleri, birimlerde arama başlattı. Çeşitli belgelere el koyan ve bilgisayarlarda kopyalama yapan ekipler, çalışmalarını halen tamamlamadı.

50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ekiplerin, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in odasında arama yaptığı ve bilgisayarını kopyaladığı öğrenildi.

İzmir Büyükşehir, Karabağlar ve Aydın’ın Kuşadası belediyesine dün sabah saatlerinde yapılan operasyonda, polis bazı birimlerde arama yapmış, Kuşadası’nda gözaltına alınan 4 kişi İzmir’e gönderilmiş, İzmir’deki belediye görevlileriyle gözaltına alınan kişi sayısı 50 olmuştu.

OLAY NASIL BAŞLADI?

Sayıştay’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 40 milyon TL’lik vurgun yapıldığı yönündeki raporunun ardından, polis dün sabah erken saatlerde İzmir Büyükşehir, Karabağlar ve Bayraklı Belediyeleri ile Aydın’ın Kuşadası Belediyesi’ne baskın yaptı.


78 adrese baskın yetkili Cumhuriyet savcılarının talimat verdiği mali polis, 2010 Mayıs ayında şüphelileri teknik takibe aldı.

78 AYRI NOKTAYA EŞZAMANLI OPERASYON

Savcılık yeterli delillerin toplanmasının ardından dün 07.00’de aralarında Konak’taki Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar ve Bayraklı Belediyeleri ile Aydın’ın Kuşadası Belediyesi’nin de bulunduğu 78 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Baskında Büyükşehir Belediyesi, ESHOT hariç aralarında Kültürpark’daki fuarcılık şirketi İZFAŞ da olmak üzere 14 şirket ve birimde polisler, kapıları tutarak görevli olmayanları içeriye almadı.

Belediyeye iş yapan bir firmanın Bursa’daki 2 yöneticisi de İzmir’e gönderildi. Aydın polisi ise Kuşadası İlçe Belediyesi’ne baskın yaptı. 30 kişilik ekip, başkanlık katı olarak bilinen dördüncü kat ile muhasebe ve ihale odasında arama yaptı.

ERTUĞRUL GÜNAY RAHATSIZ OLDU

Seçimlerde Ak Parti İzmir milletvekili adayı olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun zamanlamasından rahatsızlık duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Duyar duymaz Sayın Başkan’la olayı konuştum. Soruşturmanın içeriğini bilmiyorum. Soruşturmada olan bir konuyla ilgili bir önyargı ifade etmek istemem.

Ama zamanlamanın uygun olmadığını düşünüyorum. Seçim eşiğinde, son derece diyalog içinde fikirlerimizi söyleyebileceğimiz bir ortam içinde seçime gitmeyi amaçlarken ve bunun için çalışırken, çeşitli çekişmelere neden olacak yeni bir tartışmanın ortaya çıkmış olmasından rahatsızlık duyuyorum.”

2