Gündem İzmir'deki NATO 'hava' karargahı 'kara' oluyor

İzmir'deki NATO 'hava' karargahı 'kara' oluyor

Paylaş
İzmir'deki NATO 'hava' karargahı 'kara' oluyor

NATO İzmir Müttefik Hava Komutanlığı, alınan karar doğrultusunda, NATO Müttefik Kara Komutanlığı'na dönüştürülecek

NATO, İzmir’in Buca İlçesi Şirinyer semtinde bulunan Orgeneral Vecihi Akın Kışlası’ndaki İzmir Müttefik Hava Komutanlığı’nı Müttefik Kara Komutanlığı’na dönüştürme kararı aldı. Bu çerçevede gelecek 30 Kasım’da düzenlenecek törenle yeni komutanlığın komutası, ABD Kara Kuvvetleri’nden Korgeneral Frederick Ben Hodges’e verilecek.

Haberin Devamı

NATO Müttefik Kara Komutanlığı, 1 Aralık’tan itibaren faaliyetine başlayacak.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, NATO Müttefik Kara Komutanlığı’nın, gelecek nisan ve temmuz aylarında faaliyetlerine son verilecek olan Almanya Heidelberg’deki NATO Kuvvet Komutanlığı ile İspanya Madrid’teki NATO Kuvvet Komutanlığı’nın sorumluluklarını üstleneceği bildirildi.

30 Kasım’daki törenin NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Oramiral James G. Stavridis’in de katılımıyla gerçekleşeceği bildirildi.

NATO Müttefik Kara Komutanlığı’nın, ittifakın kara kuvvetlerinin denetlenmesi, değerlendirilmesi dahil olmak üzere hazırlığını, yeterliliğini ve standardizasyonunu destekleyici uzmanlık ve bilgi sağlayacağı, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı tarafından emredildiğinde, kara harekatının icrasından, ittifakın icra etmek istediği harekatın kapsamına uygun olarak senkronizasyonunu sağlamaktan sorumlu karargahın çekirdeğini oluşturacağı bildirildi.

Haberin Devamı

DHA