İzmir İzmir’e halı fuarı kazandırdılar

İzmir’e halı fuarı kazandırdılar

Paylaş
İzmir’e halı fuarı kazandırdılar

İzmir’e halı fuarı kazandırdılar

İZMİR Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği'nin (HALIMDER) on yıllık uğraşı sonunda İzmir’de bu yıl Halı, Zemin ve Duvar Kaplamaları Fuarı düzenlenecek. Fuar, 6-10 Mart tarihleri arasında MODEKO 2019 çerçevesinde gerçekleştirilecek.

İzmir'de, MODEKO Mobilya Fuarı kapsamında yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan fuarda halı, lamine ve laminat parke, PVC yer kaplaması, paspas, esnek kauçuk zemin malzemeleri sergilenecek. 6-10 Mart arasında gerçekleştirilecek olan fuara yaklaşık 20 bin ziyaretçinin gelmesini beklediklerini dile getiren HALIMDER Başkanı Abdullah Naci Ölçen, "Bu bir ilk. Dolayısıyla pilot uygulama olarak bunu MODEKO içinde ‘Halı ve Zemin Kaplamaları Özel Bölümü’ adı altında hayata geçireceğiz. İzmir’e böyle bir fuarın kazandırılması derneğimizin kuruluş amaçları arasındaydı. Nihayet çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başladık" dedi.

İZMİR’E KATKI SAĞLAYACAK

Sektör üyelerinin de fuara gereken ilgiyi göstereceklerinden emin olduğunu da ifade eden Ölçen, "Tüketicinin ev dekorasyonuna yönelik mobilya, halı, perde gibi çeşitli ticari emtiaların satıldığı mağazalara olan ilgisinden yola çıkarak mobilya, halı ve perdenin teşhir edildiği bir fuarda başarılı olunacağına ve amacımıza daha hızlı ve daha ekonomik ulaşacağımızı düşündük. Bu fuar ayrıca iç pazarda sıkıntılar yaşayan üyelerimizin yurt dışına açılmasına da basamak teşkil edecek. Ticaret amaçlı alım heyetlerini üyelerimizin ayağına kadar getireceğiz. İzmir Mobilyacılar Odası ve mobilya üreticilerinin de katılımızdan memnun olacağını düşünüyoruz. Birbirini tamamlayan vazgeçilemez iki sektörün aynı fuarda sergileniyor olması aynı zamanda tüketicinin de yüzünü güldürecek, hem fuarın daha da büyümesine hem de şehir ekonomisine katkı sağlayacak" diye konuştu.

Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı