Gündem İzmir'i sel aldı

İzmir'i sel aldı

Paylaş
İzmir'i sel aldı

İzmir'de öğle saatlerinde başlayan ve zaman zaman doluyla karışık devam eden sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi

Alsancak’ta bazı ev ve işyerlerini su bastı. İzmir'de süren sağanak yağış ortaya ilginç kareler çıkardı. Vatandaşlar sulara kapılmaktan son anda kurtuldu. Metrekareye 35 kilo yağış düşerken, kuvvetli yağışlar gece yarısına kadar artarak sürecek.

İzmir Valiliği’nin dün uyarısını yaptığı sağanak yağmur, öğle saatlerinden itibaren önce Urla ardından da İzmir şehir merkezinde etkili oldu. Bir anda bastıran yağmura yakalananlar saçak altlarına, işyerlerine, kapalı alanlara kaçarak kurtulmaya çalıştı. Ancak sağanak etkisini yaklaşık 40 dakika sürdürdü. Zaman zaman dolu da yağarken caddeler bir anda nehre döndü.

Özellikle Konak, Alsancak, Karşıyaka, Bornova, Bayraklı kesimlerinde etkili olan yağmur bazı yerlerde zemini yüksek olmayan işyerlerinde de zarara neden oldu. 1’inci Kordon’da dalgaların etkisiyle denizin de yükselmesiyle bazı işyerleri suyla doldu. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi çevresinde de yağmur zarara neden oldu. Trafik de bu süre içinde kilitlendi. Belediye ekipleri, su baskını şikayetleri gelen bölgelerde mazgalları açmak için seferler oldu.

DOLU BAĞLARI PERİŞAN ETTİ


İzmir’in Güzelbahçe İlçesi’ne bağlı Payamlı Köyü’nde dolu köylünün büyük zarar görmesine neden oldu. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu üzüm bağlarına büyük zarar verdi. Geçim kaynaklarının çoğunu üzümcülükten sağlayan köylüler, yetkililerden yardım istedi.

Payamlı köyü muhtarı Levent Çetin, "Yarım saat yağan dolu üzüm bağlarımızı büyük zarara uğrattı. Köylünün tek geçim kaynağı olan bağlardaki ürün tamamen yok oldu. Valimizi, Kaymakamımızı, Belediye başkanımızı, Tarım il müdürümüzü, Ziraat odası başkanımız tek tek arayıp durumu anlattım ve yardım istedim. Çiftçimizin hiç birinin sigortası yok. Köylümüz kendisine bile bakamıyor, sigorta nereden yapsın. Bu afet bizleri perişan etti. Bu yılın mahsulü bitti. Bağlarımızın durumu içler acısı, herkesin borcu var. Bin dönüme yakın üzüm bağı zarara uğradı. Bugüne kadar böyle bir afat görmedik" dedi.
Payamlı’da İzmir’e özel ’Enfes’ cinsi sofralık üzümler yetiştiriliyordu.

BURSA'YA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa'nın güney ve doğu ilçelerinde bugün öğleden sonra kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, saat 18.00'e kadar Keles, İnegöl ve Yenişehir çevresinde gök gürültülü sağanak ve yerel dolu beklendiği bildirildi.

Açıklamada, yağış esnasında yıldırım düşmesine ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.