Gündem İztuzu açıklarında tekne battı: 2'i Türk 5 kişi kayıp

İztuzu açıklarında tekne battı: 2'i Türk 5 kişi kayıp

Paylaş
İztuzu açıklarında tekne battı: 2'i Türk 5 kişi kayıp

Muğla'daki İztuzu Plajı açıklarında bir tekne battı. Batan tekneden sağ kurtulan Suriye uyruklu 3 kişi kıyıya yüzerek ulaşırken, 2'si Türk 5 kişinin kayıp olduğu ileri sürüldü

Muğla’da, Yunan adalarına geçmeye çalışan Suriyeli kaçakların bulunduğu botun alabora olması sonucu kaybolanlardan 2’sinin cesedi bulundu.

Haberin Devamı

Simi (Sömbeki) Adası’na gitmek için yola çıkan 2’si Türk, 8’i Suriyeli 10 kişinin bulunduğu botun alabora olmasının ardından havadan ve denizden sürdüren arama kurtarma çalışmalarında 2 kişinin cesedine ulaşıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından helikopterle alınan cesetler, savcılığın incelemesinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderilecek.

Kayıp olduğu sanılan diğer kişilerin bulunması için çalışmalar sürüyor. Muğla Vali Vekili Mevlüt Kurban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunan adalarına gitmek isteyen Suriyeli kaçakların bulunduğu botun Bodrum-Marmaris-Rodos üçgeninde alabora olduğunu söyledi.

2 CESEDE ULAŞILDI 6 KİŞİ SAĞ KURTARILDI

Fethiye’den yolcu taşıyan teknenin denizde bir kişi kurtarıp durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirmesi ile çalışma başlatıldığını anlatan Kurban, "Bana ulaşan ilk bilgilere göre botta 10 kişi vardı. 2 kişinin cesedine ulaşıldı, 6 kişi kurtarıldı. Ekipler bölgede 3 helikopter ve Sahil Güvenlik botları ile çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Haberin Devamı