Gündem Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) sözleşmeli uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır? Yarın son gün!

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) sözleşmeli uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır? Yarın son gün!

Paylaş
Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) sözleşmeli uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır? Yarın son gün!

Jandarma Genel Komutanlığı 19 Mart'ta bir ilan geçerek 22 bin sözleşmeli uzman erbaş alınacağını duyurmuştu. On binlerce kişi başvurularını tamamlarken henüz başvurularını tamamlamayanlar içinse yarın son gün... Peki, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) sözleşmeli uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır?

Jandarma Genel Komutanlığı'na 22 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak. Süreç 19 Mart'ta başladı ve 4 Nisan'da son buluyor. İlana on binlerce kişi başvuru yaptı ve işlemlerini tamamladı. Şu ana kadar herhangi bir işlem yapmayıp karar değiştirenler ise şimdi "Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) sözleşmeli uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır?" diye sorguluyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

a. Ön başvurular sadece, jandarma.gov.tr/PTM/Giris" target="_blank">https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

b. Adayların “Başvuru Kılavuzunun” tamamını okuduktan sonra başvurusunu yapması gerekmektedir.

c. Başvurular, 19 Mart 2019 günü başlayıp, 04 Nisan 2019 günü saat 23:59’da sona erecektir.

ç. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’ne e-Devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

Haberin Devamı

d. Ön başvuru yapan adaylardan çağrılma önceliklerine göre, sınav tarihi ve sınav alanlarının kapasitesi nedeniyle 40.000 aday sınavlara çağrılacaktır. Sınavlara çağrılacak adayların %50’si (20.000 kişi) 2018 yılı KPSS’den (P3, P93, P94) en az (50) puan alanlardan, %50’si (20.000) ise 2018 yılı KPSS’ye hiç girmeyenler ile sınava giren ancak (50)’nin altında puan alanlardan seçilecektir. 2018 yılı KPSS puanı (P3, P93, P94) (50)’nin altında olanlar, KPSS puanı hiç olmayanlarla birlikte değerlendirilecektir.

İLAN DETAYLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ