Gündem Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli subay başvurusu nasıl yapılır?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli subay başvurusu nasıl yapılır?

Paylaş
Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli subay başvurusu nasıl yapılır?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına muvazzaf sözleşmeli subay alınacak. İlan bugün yayınlandı ve son gün 29 Nisan Pazartesi... Peki, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli subay başvurusu nasıl yapılır?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına erkek/kadın sözleşmeli subay alınacak. Başvurular bugün başladı ve 29 Nisan Pazartesi günü sona erecek. Subay adayları bu ilanın ardından "Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli subay başvurusu nasıl yapılır?" sorusunu sorarak detaylara ilişkin bilgi almak istiyor. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

İLAN DETAYINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ADAYLARDA ARANACAK NİTELİKLER:

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b. Başvuru Kılavuzlarında belirtilen öğrenim programlardan mezun olmak, bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya kayıt tarihi olarak belirlenen 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

c. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için kılavuzda belirtilen Lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular), lisansüstü öğrenimi tamamlamış olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre otuz iki (32) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular),

Haberin Devamı

ç. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

d. www.jandarma.gov.tr, www.sg.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan “2019 Yılı J.Gn.K.lığı Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Başvuru Kılavuzu” ve “2019 Yılı S.G.K.lığı Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Başvuru Kılavuzu”nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak.