Gündem Jandarma ve Sahil Güvenlik subay alımı ne zaman? Başvurular nasıl yapılır?

Jandarma ve Sahil Güvenlik subay alımı ne zaman? Başvurular nasıl yapılır?

Paylaş
Jandarma ve Sahil Güvenlik subay alımı ne zaman? Başvurular nasıl yapılır?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Lise sonrası eğitimini Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde gören öğrencilerin, subay olarak atanabileceğini duyurdu. Peki, Jandarma ve Sahil Güvenlik subay alımı başvurusu nasıl yapılır? Ne zaman ve nereye başvuru yapılır?

Lise mezunlarını subay olarak yetiştirecek olan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA), subay alım ilanları yayımladı. ÖSYM'nin yayımladığı kılavuz bilgilerine göre hareket edecek olan adayların başvurularını haziran ve temmuz ayında kabul edecek. Peki, subay adayı olabilmek için şartlar neler olacak? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

JSGA Fakültesi adayların ön başvurularını https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden Haziran-Temmuz ayları arasında YKS sınav sonuçları açıklanmadan önce alacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) JSGA Fakültesine yerleştirme yapılmayacaktır. Jandarma Genel Komutanlığı kendi seçme sınavlarını (Boy-Kilo, Mülakat, Spor) YKS sınav sonuçları açıklandıktan sonra yapacak.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine girmek isteyen adayların Jandarma Genel Komutanlığı kendi seçme sınavından ve YKS sınavından aldıkları puanlara göre sıralamaları yapılarak sonuçlar faaliyet takvimiyle birlikte https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris, www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr adreslerinden ilan edecek.

Haberin Devamı