Kaş Jandarmadan denetim ve eğitim

Jandarmadan denetim ve eğitim

Paylaş
Jandarmadan denetim ve eğitim

Jandarmadan denetim ve eğitim

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Jandarma Komutanlığı trafik timi ekipleri, öğrenci servis şoförlerine yönelik denetim yaparken, öğrencilere de eğitim verdi.

Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timi ekipleri ilçeye bağlı Gömbe, Sütleğen ve Yeşilköy mahallelerinde öğrenci servis araçlarında denetleme yaptı. Araçlarda emniyet kemeri, kış lastiği, ilk yardım çantası, evrak, ehliyet ve yeterlilik kontrolü yapıldı. Eksiklikleri olan üç öğrenci servis aracına 921 lira cezai işlem uygulandı. Üç araca eksikliklerin giderilmesi için süre tanındı.

Jandarma trafik timi ekipleri daha sonra servis şoförlerine ve öğrencilere yönelik olarak eğitim çalışması düzenledi. Öğrencilere önce yolun karşısına geçme uygulaması yaptırıldı. Ardından servis araçlarına binme, inme, emniyet kemeri takma, yolculuk süresince emniyet kemerini kapalı tutma uygulaması yaptırıldı. Uygulamayı servis şoförleri de izledi. Onlara da neler yapacakları ve görevleri anlatıldı. Hız sınırları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Kaş Jandarma Komutanlığı trafik timi ekipleri, "Kış mevsimine girdik. Araçları bir kez daha kontrol ederek, öğrencilerimize ve servis şoförlerine gerekli eğitim verildi. Amacımız çocuklarımızın sağlıklı şekilde okul yolculuğu yapması. Onların can güvenliğinin sağlanması. Bu nedenle denetimlerimiz sık biçimde devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı