Merkez Jandarmanın 180'inci kuruluş yoldönümünü kutlandı

Jandarmanın 180'inci kuruluş yoldönümünü kutlandı

Paylaş
Jandarmanın 180'inci kuruluş yoldönümünü kutlandı

Jandarmanın 180'inci kuruluş yoldönümünü kutlandı

MERSİN, (DHA) - JANDARMA Teşkilatı'nın 180'inci kuruluş yıl dönümü, Mersin'de de kutlandı.
Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Basri Uçar tarafından çelenk sunulması ile başlayan kutlamalar, Kültür Merkezi'nde devam etti. Burada konuşan Vali Ali İhsan Su, Jandarma Teşkilatı mensuplarının vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için büyük bir fedakarlıkla görev yaptığının altını çizdi. Tüm jandarma personeline teşekkür eder Vali Su, "Gece-gündüz demeden, yağmur, çamur, kar, tipi ve dolu demeden görevlerini en üstün vazife anlayışı ile yerine getirmeye çalışan jandarma teşkilatımızın 180'inci yılı kutlu olsun" dedi.
Jandarma Genel Komutanlığı'nın köklü bir tarihe sahip oludğuna vurgu yapan Albay Hasan Basri Uçar ise "Komutanlığımız kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleri ile ulusumuzun her türlü takdirini kazanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, bundan sonra da halkımızın hizmetinde olmaya devam edecektir" diye konuştu.
Törenin son bölümünde, düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı