Merkez Jandarmanın 180'inci yıl kutlamalarında özel eğitimli köpekler ilgi odağı oldu

Jandarmanın 180'inci yıl kutlamalarında özel eğitimli köpekler ilgi odağı oldu

Paylaş
Jandarmanın 180'inci yıl kutlamalarında özel eğitimli köpekler ilgi odağı oldu

Jandarmanın 180'inci yıl kutlamalarında özel eğitimli köpekler ilgi odağı oldu

Muammer ŞEN/KARAMAN (DHA)- JANDARMA Genel Komutanlığı'nın 180’inci kuruluş yıldönümü, Karaman'da Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Tören alanındaki özel eğitimli köpekler kutlamalara katılanların ilgi odağı oldu.

Törene Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkan vekili Ercan Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Tören Albay Şahin tarafından anıta çelenk konulmasıyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Jandarma'nın 180 yıllık köklü bir tarihe sahip olduğunu belirten İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, “Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuryeti Jandarması, kurulduğu günden buyana günlük yaşamın her anında, ülkemzin her noktasında gece, gündüz, sıcak, soğuk, yağmur, çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonrada olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürüne sahip personeli ile Jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı vatandaşa insan merkezli adaletli sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman milletin yanında yer almıştır ve almaya devam edecektir dedi.

Albay Şahin'in konuşmasının ardından tören alanındaki stantlar gezildi. Tören alanında bulunan jandarmanın bomba arama, narkotik, iz takip ve tütün köpekleri davetliler tarafından ilgi odağı oldu. Eğitimleri ile herkesi şaşırtan köpeklerle Vali Fahri Meral da uzun süre ilgilendi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı