Eskişehir Jandarma’nın 180’nci kuruluşu kutlandı

Jandarma’nın 180’nci kuruluşu kutlandı

Paylaş
Jandarma’nın 180’nci kuruluşu kutlandı

Jandarma’nın 180’nci kuruluşu kutlandı

Engin ÖZMEN-Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- JANDARMA Teşkilatının 180’inci kuruluş yıldönümü, Eskişehir Jandarma Komutanlığının bahçesinde düzenlenen programla kutlanırken, takip ve asayiş köpeklerinin gösterileri ilgiyle izlendi.

Eskişehir Jandarma Komutanlığı’ndaki programa Vali Özdemir Çakacak, Hava Muharip Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir milletvekilleri Harun Karacan, Metin Nurullah Sazak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda davetli katıldı.

Jandarma Teşkilatının, Türk Milleti’nin sonsuz güvenine mazhar olmayı başardığını kaydeden Vali Çakacak, “Milletimizin huzuru, asayişin temini ve devletimizin güvenliği için hiç bir fedakârlıktan kaçınmayarak canla, başla hizmet eden tarihi şan, şeref ve başarılarla dolu Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 180. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşamaktayız. Türk Milleti’nin bağrından çıkmış, kamu düzeninin korunması çalışmalarında mesai mefhumu gözetmeksizin her zaman Aziz Milletimizin hizmetinde olan değerli teşkilat mensuplarımızın kuruluş yıldönümünü kutluyor, nice 180. yıllara diyorum” dedi.

Eskişehir Jandarma Komutanı Şen ise, başarılarla dolu 180 yıllık köklü bir tarihe sahip olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Kuruluşundan bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuştur”

KÖPEKLERİN GÖSTERİSİ İLGİ ÇEKTİ

Konuşmaların ardından Eskişehir Jandarma Komutanlığı bünyesindeki ‘Bonita’ asayiş köpeği ve ‘Çakıl’ isimli iz takip köpeği gösteri yaptı. İki ayak üzerinde durabilen ve engellerden rahatça atlayan köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi. Program, Jandarma Teşkilatı personeli tarafından kullanılan araç ve gereçlerin sergilendiği stantların gezilmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı