Gündem Jandarmanın imha ettiği gaz bombası köylüleri etkiledi

Jandarmanın imha ettiği gaz bombası köylüleri etkiledi

Paylaş
Jandarmanın imha ettiği gaz bombası köylüleri etkiledi

Sivas'ta kent merkezi yakınlarındaki Jandarma Komando Bölüğü operasyonlardan geriye kalan bomba artıklarını ve gaz bombalarını imha etti

Havaya yükselen gaz bulutu rüzgarın etkisiyle askeri alanın yakınında bulunan Çöken köyü sakinlerini etkiledi. 15 kişi hastaneye kaldırılırken, bir gruba da köyde müdahale edildi.

Sivas-Ankara karayolu 15’inci kilometrede yer alan İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Komando Bölüğü operasyonlardan arta kalan bomba atıklarını ve gaz bombalarını askeri alan içerisinde kalan Söğütlühan mevkiinde imha etti. Havaya yükselen gaz bulutu rüzgar ve yağmurun etkisiyle yaklaşık 1 kilometre ötede bulunan merkeze bağlı 24 haneli Çöken Köyü’nün üzerine geldi.

15 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Yağmurun de etkisiyle köye kadar inen gaz bulutu, köylüleri etkiledi. Nefes alma problemi yaşayan ve gözleri ile boğazlarında yanma hisseden köylüler yetkililerden yardım istedi. Kent merkezinden gönderilen sağlık ekipleri, köyde yaşayanlara müdahalede bulundu. Solunum güçlüğü çeken 15 kişi ambulanslarla Sivas’ta bulunan hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı. Gazdan etkilenen diğer köylülere ise köyde müdahale edildi. Köylülerin bir kısmına rahat nefes almaları için maske dağıtıldı. Köy halkı, ayran yapıp içerek kendince çözüm üretmeye de çalıştı.

"BOĞAZIMIZ YANDI GÖZLERİMİZDEN YAŞ AKTI"


Olaydan sonra Sivas İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter ve Jandarma Alay Komutanlığı personeli de köye giderek incelemelerde bulunup, köylülerin sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı. Köy sakinlerinden 63 yaşındaki Hatice Kodaş, ahırdan çıktıktan sonra patlama sesi duyduklarını belirterek, "Bir süre sonra boğazımızda yanma oldu ve gözlerimizden yaş akmaya başladı. Etrafımızda bulunanlar öksürükler içerisinde sağa sola koşuştu. Ne olduğunu anlamadık. Yüzümüzü yıkayıp, ayran içerek kendimize gelmeye çalıştık" dedi. Köylüler gaz nedeni ile hayvanların da etkilendiğini ifade etti. Hastaneye kaldırılan 15 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA