Dünya Japon belediye başkanı: Seks köleliği gerekliydi

Japon belediye başkanı: Seks köleliği gerekliydi

Paylaş
Japon belediye başkanı: Seks köleliği gerekliydi

Osaka Belediye Başkanı Toru Haşimoto, ''İkinci Dünya Savaşı'nda seks köleliği, orduda disiplini sağlamak için gerekliydi'' dedi

Japonya'dan tartışma yaratacak bir açıklama geldi.

Osaka Belediye Başkanı Toru Haşimoto, İkinci Dünya Savaşı sırasında binlerce kadının "seks kölesi" yapılmasının haklı nedenleri olduğunu savundu.

Savaş sırasında, Japonya tarafından işgal edilen bölgelerde 200 bine yakın kadın seks kölesi haline getirilmişti.

'KONFOR KADINLARI'


Haşimoto, “Konfor kadınları” ('comfort woman': İşgal bölgelerinde Japon askerleri tarafından fahişeliğe zorlanan kadınlar) diye isimlendirdiği sistem için “canlarını ortaya koyarak savaşan askerlere dinlenme ve rahatlama şansı sağlayan bu sistem o zamanın şartlarında gerekliydi” dedi.

Seks kölelerinin çoğu, Çin ve Güney Kore’den getirilmişti. Bazı kadınlarında da Filipinler, Endonezya ve Tayvan’dan getirildiği biliniyor.

Japonya bu uygulama nedeniyle komşularıyla ciddi gerginlikler yaşamıştı.

Milliyetçi Japon Diriliş Partisi kurucularından Haşimoto, geçen yıl, Japonya’nın diktatörlüğe ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Haşimoto, “Mermilerin yağmur ve rüzgâr gibi uçtuğu koşullarda savaşan ve hayatını ortaya koyan askerlerin dinlenmeye ve rahatlamaya ihtiyacı vardı. Bu nedenle konfor kadınları sistemi bir ihtiyaç haline dönüşmüştü. Bu durumu herkes anlayabilir” dedi.

Osaka Belediye Başkanı, bu sistemin bir tek Japonya tarafından uygulanmadığını sözlerine ekledi.

ESKİ BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

1995'te eski Japon Başbakanı Tomiiçi Murayama, seks kölelerinden özür dilemiş "Savaşın trajedisi içinde, bu kadınlar rızaları dışında seks kölesi haline getirildi. Biz şimdi bu eski konfor kadınlarına özür borçluyuz” demişti.

BBC TÜRKÇE

Haberin Devamı