Bilim - Teknoloji Japon otomotiv devi yapay zekaya yöneliyor
Paylaş
Japon otomotiv devi yapay zekaya yöneliyor

Son zamanlarda birçok şirket otonom sürüş teknolojilerine destek verecek yapay zeka konularına yatırım yapmanın planlarını yapıyor. Bu şirketlerden biri olan otomotiv devi Toyota

Toyota, Araştırma Enstitüsü önderliğinde 100 milyon dolara yakın bir fon oluşturdu. Toyota AI Ventures adını alan fon yapay zeka üzerinde araştırma yapan yeni şirketleri gözlemleyecek ve Toyota için artı sağlayacak şirketlere yatırım önceliği verecek.


3 ŞİRKETİNE YATIRIM YAPTI


Toyota AI Ventures yatırım hizmetlerini; yapay zeka, otonom araçlar ve bulut teknolojileri dahilinde gerçekleştirmenin yanında danışmanlıkta sağlamayı düşünüyor. AI Ventures, yakın zamanda biri Silikon Vadisi merkezli 3 teknoloji şirketine yatırım gerçekleştirdi.

YETİŞKİNLERE ARKADAŞ ROBOT


Yatırım yapılacak şirketlerden olan Nauto şirketi, otonom sürüşte kazaları minimize edecek teknolojiler üretirken, İngiliz SLAMcore şirketi ise görsel izleme ve haritalama algoritmalar yaratıyor. AI Ventures tarafından yatırım yapılan son şirket olan İsrail merkezli Intuation Robotics ise yetişkinlere arkadaş olacak robotlar üretme projesi ile biliniyor.

Galaxy Note8’in Çıkış Tarihi Netleşti

Haberin Devamı