Malatya Japonya Büyükelçiden Vali Baruş'a ziyaret

Japonya Büyükelçiden Vali Baruş'a ziyaret

Paylaş
Japonya Büyükelçiden Vali Baruş'a ziyaret

Japonya Büyükelçiden Vali Baruş'a ziyaret

MALATYA, (DHA)- JAPONYA'nın Türkiye Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, Malatya Valisi Aydın Baruş’u ziyaret etti.
Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti. Vali Baruş, tarafından valilik önünde karşılanan Büyükelçi Kazuhiro Suzuki, ilk olarak Valilik Şeref Defterini imzaladı. Türkiye ile Japonya'nın kuvvetli bağlarının olduğunu, Türkiye ve Malatya'nın çok fazla tarihi ve doğal güzelliklerini bir arada barındırdığını belirten Büyükelçi Kazuhiro Suzuki, "Japonya'nın Malatya ile de bağları derin çünkü burada pek çok projeyi destekliyoruz. Bu projelerin bazıları tamamlanmış durumda ve bugün açılışına katılmak üzere buradayız. Türkiye ile Japonya’nın ekonomik ilişkilerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca turizm noktasında da vatandaşlarımızın Türkiye'ye daha fazla ilgi göstereceğini düşünüyorum" dedi.
Vali Baruş ise Malatya tarihinin çok eskilere dayandığını ve eski bir medeniyete sahip olduğunu kaydederek, "Sayın Büyükelçiye ve onun nezdinde Japon Devletine Malatya'ya yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Japon Uluslar Arası İşbirliği Ajansı'nın katkılarıyla ilimizde gerçekleştirilen altyapı çalışmaları bizim açımızdan çok önemli. Diğer taraftan engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarda, şehrimizde yaşayan engelli vatandaşların kullanması için engelli araçlarının Japonya tarafından sağlanması bizleri çok sevindirdi. Bundan dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Ziyarette Malatya'nın ekonomik, tarımsal yapısı, kayısı, turizm potansiyeli, doğal güzellikleri ve Arslantepe Höyüğü başta olmak üzere tarihi değerleri konuşuldu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı