Dünya Japonya'da gazeteci fazla çalışmaktan öldü

Japonya'da gazeteci fazla çalışmaktan öldü

Paylaş
Japonya'da gazeteci fazla çalışmaktan öldü

Japonya'da devlet televizyonu NHK'da çalışan 31 yaşındaki Miwa Sado'nun fazla çalışmaktan dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.

Japonya bir kez daha ülkede var olan çalışma kültürü nedeniyle tartışmaların odağına oturdu. Japonya'yı yeniden tartışma konusu yapan ise devlet televizyonu NHK'da çalışan 31 yaşındaki Miwa Sado'nun 'fazla çalışmaktan' dolayı hayatını kaybetmesi oldu.

The Guardian'da yer alan haberde, 2013'te geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Sado'nun bir ay içerisinde 159 saat fazla mesai yaptığı ve sadece iki gün izin kullandığı belirtildi.

Daha önce işçi standartları ofisi Sado'nun ölüm nedeninin 'karoshi' (fazla çalışma) olduğunu açıklamıştı ancak Sado'nun eski işvereni çalışma koşullarıyla ilgili detayları ilk kez bu hafta açıkladı.


FAZLA ÇALIŞMAKTAN İLK ÖLÜM DEĞİL


Sado'nun ölüm nedeninin açıklaması benzer nedenle hayatını kaybeden Matsuri Takahashi'nin ölümünden bir yıl sonra geldi. 24 yaşındaki Takahashi, Dentsu reklam ajansındaki işinde ayda 100 saatten fazla mesai yapmış ve yaşadığı stres nedeniyle intihar etmişti.

Takahashi'nin ölümünün ardından Japonya'da mesai saatlerine ilişkin tartışmalar başlamış ve hak grupları mesai saatinin yasalarla sınırlandırılmasını istemişti. Miwa Sado'nun ölümünün ardından Tokyo yönetimi üzerinde çalışma koşullarının yasalarca düzenlenmesi talebi konusunda baskı oluşması bekleniyor.

Haberin Devamı