Gündem Jeneratör faciası: Anne ve baba öldü, 3 çocuk hastanede

Jeneratör faciası: Anne ve baba öldü, 3 çocuk hastanede

Paylaş
Jeneratör faciası: Anne ve baba öldü, 3 çocuk hastanede

Uşak merkeze bağlı Dağyenice Köyü'nde elektrik kesintisinin ardından devreye giren jeneratörün egzoz gazına maruz kalan aynı aileden 2 kişi yaşamını yitirirken, 3'ü çocuk 4 kişi de hastanelik oldu. İstanbul, Ardahan ve Antalya'dan bugün 3 ayrı karbonmonoksit ve doğalgaz zehirlenmesi haberi gelmiş bu olaylarda 9 kişi daha hayatını kaybetmişti

İstanbul Gaziosmanpaşa'da oturan Hediye Üzüm (35) ile çocukları Baran (9), Rojhad (6) ve Zeynep'i (4) bu sabah evlerinde ölü bulunmuştu. Anne ve çocuklarının doğal gaz sızıntısı nedeniyle hayatlarını kaybettikleri anlaşılmıştı.

Haberin Devamı

Sivas'ta ise sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Durmuş Kılıç (51) ile oğlu Buğrahan Kılıç (22), yaşamlarını yitirmişti.

Antalya'nın Aksu İlçesi'nde 62 yaşındaki Muhammed Yılmaz, aynı yaştaki eşi Hamide ve oğulları 26 yaşındaki Sungur Yılmaz, oda içerisinde tenekede yakılan kömürden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetmişti.

JENERATÖRDEN ZEHİRLENDİLER

Akşam saatlerinde bir başka zehirlenme haberi de Uşak'tan geldi.

Dağyenice Köyü’nde tavuk besiciliğiyle uğraşan Kemal İşçi (38) ve öğretmen Cevriye İşçi (36) çiftinin evinde dün gece elektriklerin kesilmesi sonucu jeneratör devreye girdi.

Bu sırada uykuda olan Kemal ve Cevriye İşçi çifti ile çocukları Uğur Enes İşçi (13), Almila İşçi (3), Aybuke İşçi (7) ile anneanne Emine Çevik (60), evin alt katındaki jeneratörden çıkan egzoz gazından zehirlendi.

Haberin Devamı

İşçi Ailesi’nin sabah ortalıkta görünmemesi, telefonlarına da cevap vermemeleri üzerine merak eden yakınları, kontrol etmek için eve gittiklerinde korkunç manzara ile karşılaştı.

Feryatlara koşan köylülerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ve jandarma ekipleri Cevriye ve Kemal İşçi çiftinin hayatını kaybettiğini belirledi.

4 AY ÖNCE TAŞINMIŞLARDI...

Yaşamsal fonksiyonları devam ettiği belirlenen çiftin çocukları Enes, Almila ve Aybüke İşçi ile çocukların anneanneleri Emine Çevik ambulanslarla Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle köye ulaşmakta zorluk çeken ekipler tarafından Cevriye ve Kemal İşçi çiftinin cenazeleri önce Uşak Devlet Hastanesi Morgu’na ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Üzücü olayda hayatını kaybeden Cevriye İşçi’nin Uşak Ömer Bedrettin Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olduğu eşinin 4 ay önce taşındıkları köyde tavuk besiciliği yaptığı öğrenildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yavuz KUŞDEMİR / DHA