Yaz aylarının en sevilen yemeği: Kabak yemeği tarifi

Yaz aylarının en sevilen yemeği: Kabak yemeği tarifi

Hem çok lezzetli hem de oldukça sağlıklı olan kabak yemeği tarifi, aynı zaman da diyet listelerinin de vazgeçilmezi. Sevdiklerinize hazırlamak için kabak yemeği tarifi arıyor ya da kabak yemeği nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kabak yemeği tarifi için "Kabak yemeği tarifi, kabak yemeği nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

06 Ağustos 2020, Perşembe 17:31 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir kabak yemeği tarifi arıyorsanız haberimiz tam size göre. Sevdiklerinize hazırlamak için kabak yemeği tarifi arıyor ya da kabak yemeği nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kabak yemeği tarifi için "Kabak yemeği tarifi, kabak yemeği nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Kabak yemeği tarifi

Kabak yemeği malzemeleri

  • 3-4 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber

Kabak yemeği yapılışı

Soğanı yemeklik, kabakları, havucu ve kapya biberi küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Domatesleri rendeleyin. Sıvı yağı tavada ısıtıp önce soğanları sonra da sarımsakları ekleyin ve kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra havuç ve kapya biberleri de ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak kabakları ekleyip biraz kavurduktan sonra kapağını kapatıp arada karıştırarak pişmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca domates rendesini de tavaya ekleyin. Tuzunu ve pul biberini de ilave edip kapağı kapalı halde pişirin. Kabaklar pişince kapatıp sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.


;
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (06 Ağustos 2020)