Gündem Kabe'de vinç devrildi!

Kabe'de vinç devrildi!

Paylaş
Kabe'de vinç devrildi!

Kabe'de fırtına nedeniyle devrilen vinç hacıların üzerine devrildi. Trabzon nüfusuna kayıtlı bir Türk hacının hayatını kaybettiği öğrenildi. Suudi yetkililer ölü sayısını en az 87, yaralı sayısını ise en az 183 olarak açıkladı

Kabe'de hacıların üzerine vinç düştü! Kabe'ye şiddetli fırtına nedeniyle bir vinç hacıların üzerine düştü. Kazada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor. Kazada yaralanan Türk hacılar olduğu gelen ilk bilgiler arasında. Öte yandan CNN Türk canlı yayınına katılan bir Diyanet yetkilisi Trabzon nüfusuna kayıtlı bir kişinin kazada can verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

"65 KİŞİ ÖLDÜ, 154 YARALI VAR"

Öte yandan kazayla ilgili açıklama yapan Suudi yetkililer, vinç devrilmesi sonucu 65 kişinin öldüğünü 154 kişinin de yaralandığını açıkladı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer35435","35435","201509","35435-360607.jpg","1", "0","Kabe'de vinç hacı adaylarının üzerine düştü !");

ÖNCE FIRTINA ÇIKTI SONRA VİNÇ DEVRİLDİ

Mekke’de etkili olan fırtına ulaşımı felç etti. Kutsal topraklarda saat 17.00 sıralarında başlayan fırtınanın ardından doluyla karışık yağmur yağdı. Şiddetli yağmur yaklaşık 30 dakika etkisini sürdürürken, birçok yeri su bastı ve yollar adeta göle döndü. Yağmur sularının yaklaşık 50 santimetreye kadar ulaştığı Mekke sokaklarında ulaşım büyük oranda durdu. Fırtına dolayısıyla Mescid-i Haram’da (Mekke'de Kâbe'nin de içinde bulunduğu alanı çevreleyen büyük mescit) meydana gelen kazada ölen ve yaralananların olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

DİYANET YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA: 1 TÜRK HACI ÖLDÜ

Cnn Türk canlı yayınına bağlanan Diyanet Görevlisi Ahmet Turan Yıldız Trabzon hacı adaylarından bir kişinin hayatını kaydederken bu bilginin henüz teyyide muhtaç olduğunu belirtti. Yıldız, "Şu an elimizdeki bilgi, Trabzon Hacı adaylarından bir kişinin hayatını kaybettiği bilgisi var. Ancak bu teyyide muhtaç bir bilgi. Öte yandan Mehmet Ali Ünal adlı vatandaşımız başından ve ayağından yaralandı. Farklı ülkelerden gelen hacı adaylarından yaklaşık 65 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor" diye konuştu.



AĞIR BİLANÇO

Diyanet görevlisi Ahmet Turan Yıldız Trabzonlu bir hacı adayının hayatını kaybettiği söylentileri olduğunu söyledi. Suudi yetkililer de feci kazada ölü sayısını en az 87, yaralı sayısını ise en az 183 olarak verdi. CNN Türk yayınına bağlanan Diyanet TV Haber Müdürü Osman Yılmaz ise iki Türk hacı adayının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mekke'deki Diyanet yetkililerinden alınan ilk bilgilere göre, Kabe'deki vinç kazasında Trabzonlu bir Türk hacı adayı öldü. Kaza sonrasında Mekke Diyanet Hastanesi'ne şu ana kadar 12 Türk yaralı geldi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI: 17 TÜRK HACI ADAYI YARALI

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Kabe'de meydana gelen kazada, şu ana kadar yaptıkları tespitlere göre, 17 Türk hacı adayının yaralandığını söyledi.

Keleş, Mekke'deki Türk hastanesinde 12, Suud hastanelerinde de 5 yaralının bulunduğunu tespit ettiklerini belirten Keleş, "Şu anda tespitlerimize göre 17 yaralımız var, bunların genel sağlık durumları da iyi" diye konuştu.

Kazada vefat eden Türk hacı adaylarıyla ilgili henüz teyit edilmiş bir bilgilerinin bulunmadığını anlatan Keleş, "Kriz masası oluşturduk, Türk hacılarıyla ilgili gelen bilgileri anında değerlendiriyoruz. Suud hastanelerine görevli tercümanları gönderdik. Yaralılarımızla ilgili işlemleri takip ediyoruz. Olayla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı