Siyaset Kabinede revizyon olacak mı?
Paylaş
Kabinede revizyon olacak mı?

Kamuoyunun merak ettiği bu soruya Hüseyin Çelik cevap verdi

Türkiye henüz yerel seçimlerin etki alanına girmedi ancak bazı bakanların yerel seçimlerde aday gösterileceği iddiası kulislerde konuşuluyor.

Haberin Devamı

Bu iddia neticesinde kabinede revizyon olacağı belirtiliyor.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, konu ile ilgili olarak "Kabine revizyonu çok sık sık yapılmaz. Yapılan işlerin, yapılan projelerin nihayete ermesi, sonuca götürülmesi, arkadaşlarımızın yaptıkları programları uygulamaları açısından da bu son derece önemlidir. İstikrar anahtar kelimedir. Ben kabinede değişiklik olmayacağı kanaatindeyim." şeklinde açıklama yaptı.

Bir başka iddia daha Çelik'in gündemindeydi.

İddiaya göre Balyoz Darbe Planı, Necdet Özel, Harp Akademileri komutanı iken yapıldı ve Yargıtay, o dönem

Özel’in etrafında görev yapan subayları Özel'i korumak için serbest bıraktı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Milletvekili Orhan Düzgün'ün sözlerini fitne olarak niteledi.

Haberin Devamı

"Yargı, savcılar uzun süren bir inceleme soruşturma yapmışlardır, sonra iddianame hazırlamıştır, sonra iddianame kabul edilmiştir, sonra alt mahkeme kararını vermiştir, sonra yüksek mahkeme kararını vermiştir. Eğer elinizde bunlara ilave olarak ekstra deliller varsa, alır götürürsünüz, mahkemeye verirsiniz, mahkeme savcıları da sizin söylediklerinizin suç delili, duyurusu olarak kabul ederler. CHP'nin yaptığı TSK'da fitne oluşturmaktı, üstüne giderler. Tekrar altını çizmek istiyorum, bu dava sonuçlandığından beri hatta onun öncesinden başlamak üzere silahlı kuvvetlerimizin mensupları arasında dediğim gibi özellikle fitne yaratmaya yönelik olarak çok ciddi çabalar vardır."