Bilim - Teknoloji Kablosuz şarj için Apple’dan büyük adım geldi
Paylaş
Kablosuz şarj için Apple’dan büyük adım geldi

Teknoloji trendlerinin bir kısmını geriden takip eden Apple, kablosuz şarj konusunda önemli bir adım attı. İşte detaylar

Zaman zaman bazı teknolojileri göz ardı etmesi ile gündeme gelen Apple, kablosuz şarj teknolojisini daha fazla ihmal etmeyecek. “Kablosuz Gün Konsorsiyumu” (Wireless Power Corsortium) üye listesinde adı artık yer alan Apple, bundan sonraki ürünleri için önemli bir mesaj verdi.

Uzun bir süredir diğer firmalar tarafından kullanılan Qi standardında kablosuz şarj teknolojisinin Apple tarafından da kullanılması için artık hiçbir engel bulunmuyor. “Qi” olarak adlandırılan akıllı telefonların kablosuz şarj standardını belirleyen Wireless Power Consortium’una artık Apple da üye oldu.

Son günlerde iPhone 8 modelinde kablosuz şarj teknolojisi olacağı iddiaları bu haber ile biraz daha kuvvetlendi. Ancak bu konsorsiyuma üye olmanın, ürünlerinde kablosuz şarja yer verilmesi gibi bir zorunluluğu bulunmuyor.

IHS Technology tarafından yapılan tüketici anketleri sonuçlarının Apple’ın bu kararını etkilediği düşünülüyor. Çünkü sonuçlar, tüketicilerin %90’ının bir sonraki akıllı telefonlarında kablosuz şarj özelliği isteyeceğini gösteriyor. Bu Apple için önemli bir veri sağlamış olabilir.

Bu üyelikle birlikte Apple, kablosuz şarj standı üretmek konusunda da artık daha özgür. Yani firma hem sıradaki iPhone modelinde kablosuz şarj özelliğine yer verebilir hem de kablosuz şarj standı üretebilir.

GTA Sinemaya Uyarlanacak

Haberin Devamı