Bilim - Teknoloji Kablosuz şarj teknolojileri için yatırıma devam
Paylaş
Kablosuz şarj teknolojileri için yatırıma devam

Apple, Yeni Zelanda merkezli bir şirketi bünyesine kattı. Sıradaki iPhone ve iPad’ler için önemli bir hamle...

Apple, birçok firma gibi kablosuz şarj teknolojilerine önem veriyor. Firma, geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı yeni modelleri iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X’in kablosuz şarj imkanı sunduğunu duyurmuştu.

Peki ilerisi için bunlar yeterli mi, tabii ki hayır. Hele de birçok rakibine kıyasla bu teknolojilerde geç kaldığını göz önüne alırsak…


POWERBYPROXI'Yİ SATIN ALDI


Apple, Yeni Zelanda merkezli teknoloji şirketi PowerbyProxi’yi satın alarak bünyesine dahil etti. PowerbyProxi, 2007 yılında kurulmuş bir firma ve akıllı cihazlar için kablosuz şarj teknolojileri geliştiriyor. Bu satın alma sayesinde de Apple’ın elinin daha kuvvetli olması muhtemel.

Firmanın donanım geliştirme bölümünün üst düzey isimlerinden Dan Riccio, bu satın almayla ilgili olarak şunları dile getirdi: “Kablosuz geleceğin oluşturulması için bu oldukça güzel bir katkı. Böylelikle daha fazla kullanıcıya daha fazla noktada, daha geniş kablosuz imkanlar sunmak istiyoruz.”

KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILMADI


Belirtilene göre PowerbyProxi, satın alma sonrasında da Yeni Zelanda’daki orijinal konumunda faaliyetlerini sürdürecek. PowerbyProxi firmasından ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Bakalım bu çalışmaların iPhone 9 serisine etkileri nasıl olacak…

Haberin Devamı