Bolvadin Kaçak balık ağlarına el konuldu

Kaçak balık ağlarına el konuldu

Paylaş
Kaçak balık ağlarına el konuldu

Kaçak balık ağlarına el konuldu

İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da bu yılın ilk 3 ayında yaklaşık 7 bin metre kaçak balık ağına el konularak, imha edildi.

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar, il müdürlüğü koordinesinde Bolvadin, Çay ve Sultandağı ilçe müdürlüklerindeki su ürünleri denetim ekipleri tarafından kaçak balık avcılığının önüne geçilmesi amacıyla denetimlerin hızla devam ettiğini söyledi. İbrahim Acar, "2020 yılında göl ve göletlerde yapılan 436 kontrol ve denetimde; 902 pinter, 498 adet (49.800 m) ağa el konuldu. Yasak dönemde yer ve zaman yasaklarına aykırılıktan 33 adet idari para cezası kararı uygulanmıştır. 2021 yılının ilk 3 ayında yaklaşık 7 bin metre kaçak balık ağına el konularak imha edilmiştir" dedi.

Av yasaklarına uyulmasının sürdürülebilir su ürünleri avcılığı için büyük önem arz ettiğini kaydeden İbrahim Acar, "Balıkların üreme dönemine girdiği bu dönemde av yasaklarına uyalım ve gelecek nesillere de sağlıklı ekosistem bırakalım. Bu vesileyle ekiplerimizde görev alan ve pandemiye rağmen gece gündüz demeden görevlerini yerine getiren tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı