Gündem Kaçak hayvanlar için atlı ve motorize kurban timi

Kaçak hayvanlar için atlı ve motorize kurban timi

Paylaş
Kaçak hayvanlar için atlı ve motorize kurban timi

Erzincan Belediyesi bünyesinde kaçak hayvanların yakalanması için oluşturulan, atlı ve motorize kurban timi antrenmanlarına başladı

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Erzincan Belediyesi tarafından kaçan kurbanlıkları en kısa sürede yakalayarak etkisiz hale getirmek amacıyla oluşturulan ’Kurban Timi’ çalışmalarına başladı. ’24 Erzincanspor’a ait tesislerde kondisyon toplayan 9 kişilik ekip, şınav çekiyor, kement atıyor ve silahla eğitim alıyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl Kurban Timi’ne eklenen 2 atlı personele ek olarak bu yıl 2 ATV motosikletli personelle güçlendirilen ekip, büyük araçların giremediği yerlerde devreye girerek kurbanlıkları yakalamaya çalışacak.

Günde iki saat eğitim alan ekip şefi İlhami Kurtaran, "Hedefimiz kaçan kurbanlıkları, çevreye ve kimseye zarar vermeden yakalayarak sahibine teslim etmek" dedi. Erzincan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Atilla Uymaz, halkın Kurban Bayramı süresince 444 9 024 numaralı telefonu arayarak kurban timinden faydalanabileceğini söyledi. Geçen yılki ekibe atlı birlik katarak müdahale gücünü artırdıklarını vurgulayan Uymaz, "Bu yıl biraz daha güçlendirerek motorize birlikleri ilave ettik. Erzincan Belediyesi Kurban Timi bu yıl en iyi şekilde hizmet verecektir" diye konuştu.

Haberin Devamı