Yemek Her lokması ayrı lezzetli: Kadayıf sarma tatlısı tarifi

Her lokması ayrı lezzetli: Kadayıf sarma tatlısı tarifi

Paylaş
Her lokması ayrı lezzetli: Kadayıf sarma tatlısı tarifi

Çıtır çıtır kadayıflar arasına gizlenmiş cevizlerin üzerine dökülen şerbetin kokusunu aldığınızda yememek için kendinizi zor tutacaksınız. Sevdiklerinize hazırlamak için kadayıf sarma tatlısı tarifi arıyor ya da kadayıf sarma tatlısı nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kadayıf sarma tatlısı yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Hazırlayıp dolapta saklayabileceğiniz pratik şerbetli tatlılardan birisi de Kadayıf sarma tatlısı tarifi. Sevdiklerinize hazırlamak için kadayıf sarma tatlısı tarifi arıyor ya da kadayıf sarma tatlısı nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kadayıf sarma tatlısı yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Haberin Devamı

Kadayıf sarma tatlısı tarifi

Kadayıf sarma tatlısı malzemeleri

  • 650 gram kadayıf
  • 400 gram yakın çekilmiş ceviz (ne çok ince nede çok iri çekilmeyecek)

Kadayıf sarma üzeri için

  • 200 gram margarin
  • 100 gram tereyağı

Kadayıf sarma şerbeti için

  • 6 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 1 kaşık margarin (parlak olması için)

Kadayıf sarma yapılışı

  • Sarma işlemine başlamadan önce kadayıflarımızı tel tel oluncaya dek didikleyip yeteri kadarını avuç içimize alıp cevizini de koyup yaprak sarması sarar gibi saralım.
  • Margarinle yağlamış olduğumuz tepsiye sarma işlemi bitip tepsiniz doluncaya kadar devam edelim.
  • Daha sonrada margarini ve tereyağını pembeleşinceye kızartıp her birinin üzerine kaşık kaşık döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırına verelim.
  • Kızarmaya yakın derecesini 150'ye düşürelim.
  • Nar gibi kızarınca da fırından çıkartıp, ılımasını bekledikten sonrada önceden hazırladığımız şerbetini ılık olarak dökelim.
  • Tatlıyı 1 gün öncesinden yapmışsanız, tatlı soğuktur. Şerbeti üzerine sıcak sıcak dökebilrisiniz.
  • Eğer siz hemen yapıp pişirdikten sonra dökmek isterseniz de tatlıda şerbeti de elimizi yakmayacak şekilde ılık olacak.
  • Şerbetin koyuluğu da şerbet kaynarken belli bir süre sonra kabarcıklanmaya başlar, işte o an kaşığınızı şerbete sokup çıkardıktan sonra kaşıkta kalan şerbet kaşığa bulaşıyorsa olmuş demektir.