Kadayıflı paşa sarma tarifi: Kadayıflı paşa sarma nasıl yapılır?

Kadayıf sevenlerin tadına bayılacağı lezzetlerden birisi de kadayıflı paşa sarma tarifi. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için kadayıflı paşa sarma tarifi arıyor ya da kadayıflı paşa sarma nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kadayıflı paşa sarma tarifi, kadayıflı paşa sarma nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

27 Nisan 2020, Pazartesi 13:20 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Lezzetiyle hafızalara kazınacak olan kadayıflı paşa sarma tarifi evde kolaylıkla yapılabilecek bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için kadayıflı paşa sarma tarifi arıyor ya da kadayıflı paşa sarma nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kadayıflı paşa sarma tarifi, kadayıflı paşa sarma nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Kadayıflı paşa sarma tarifi

Kadayıflı paşa sarma malzemeleri

  • 250 gram kırık kadayıf
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için

  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 150 gram margarin
  • 1 paket vanilya

İçi için 

  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Kadayıflı paşa sarma yapılışı

Kadayıf için;

Geniş bir tavaya kadayıfı alın. İçerisine tereyağı ve toz şekeri ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Hazırladığınız kadayıfı fırın kağıdı serdiğiniz bir cam fırın kabına yayın.

Muhallebi için;

Bir tencereye süt, un ve toz şekeri ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Hazır olan muhallebinizin içine margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Hazır olan muhallebinizi kadayıfın üzerine dökün ve eşit olacak şekilde yayın. 4 – 5 saat buzdolabında dinlendirin. Hazır olan paşa sarmanızı 9 parçaya bölün. Her bir parçanın ucuna dövülmüş ceviz serpin ve rulo yapın. Bütün dilimleri aynı şekilde hazırlayın ve servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü