Kültür - Sanat KADEM'in 'Böyle Daha Güzelsin' sergisi 28 Şubat'ta açılıyor
Paylaş
KADEM'in 'Böyle Daha Güzelsin' sergisi 28 Şubat'ta açılıyor

KADEM'in “28 Şubat” temalı Böyle Daha Güzelsin sergisi, 16 sanatçının katılımıyla ve 28 Şubat'ta Topkapı Sarayı Darphane-i Amire binasında açılıyor. Bir ay boyunca sanat severler tarafından ziyaret edilebilecek olan serginin açılışına, KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ve Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar katılacak.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen '28 Şubat' temalı Böyle Daha Güzelsin sergisi, 16 sanatçının katılımıyla ve 28 Şubat'ta Topkapı Sarayı Darphane-i Amire binasında açılıyor.

Haberin Devamı

Serginin küratörlüğünü üstlenen Yasemin Darbaz Karaca, sergiyi kurgularken, olaylar değil, hisler üzerinden gitmek istediklerini belirtti.

Karaca, sergide yer alan her sanatçıyla önce kendi hikayelerini konuştuklarını, sonra kendiliğinden ve doğal bir şekilde herkesin kendi metaforunu ve hissini bir biçime, bir hacme, bir gerçekliğe dödüştürdüğünü, bunun da sergiyi yerleştirirken iki bakışlı bir anlatım kazanarak seyirciye aktarıldığını kaydetti.

1 ay boyunca açık olacak

Bir ay boyunca sanat severler tarafından ziyaret edilebilecek olan serginin açılışına; KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ve Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar katılım sağlayacak. Sergi süresince ziyaretçiler, rehberli geziler yapabilecek ve sanatçılarla tanışma imkanı bulabilecek.

Haberin Devamı

Sergi hakkında bilgilendirmek amacıyla basın lansmanı yapıldı.