Gündem Kadıköy Tıbbiye Caddesi üzerindeki karayolu köprüsü yenilenecek

Kadıköy Tıbbiye Caddesi üzerindeki karayolu köprüsü yenilenecek

Paylaş
Kadıköy Tıbbiye Caddesi üzerindeki karayolu köprüsü yenilenecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın banliyö hattı yenileme çalışmaları kapsamında Kadıköy Tıbbiye Caddesi üzerindeki karayolu köprüsünün kaldırılarak yenileneceği, çalışma sırasında araç ve yayalar için alternatif güzergahların belirlendiği bildirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Haydarpaşa-Gebze arasında süren banliyö hattı yenileme çalışmalarında, Kadıköy Tıbbiye Caddesi üzerinde bulunan köprü de yıkılarak yenilenecek.

YARIN ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE KAPATILACAK


Bu nedenle, köprü İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün (UTK) 2018/15-27 sayılı kararı ile yarın akşam araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Tıbbiye Caddesi üzerindeki köprünün kapatılmasının ardından bölge trafiğinin olumsuz etkilenmemesi için Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı ve köprüdeki taşıt trafiğinin verileceği geçici yol güzergahları belirlendi.

Araç trafiği, Behiçbey Sokak’tan Dr. Eyüp Aksoy Caddesi istikametinde tek yön olarak sağlanacak. Araçların, Kadıköy sahile paralel olarak Rıhtım Caddesi’ne ulaşabilmeleri için ise Orgeneral Şahap Gürler Caddesi, 2 x 2 bölünmüş yol olarak hizmet verecek.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI KULLANABİLECEK


Dr. Eyüp Aksoy ve Orgeneral Şahap Gürler Rıhtım Caddesi istikametinde yeni açılacak yolu sadece toplu taşıma araçları (otobüs, minibüs, taksi, servis) kullanabilecek.

Rıhtım Caddesi’ne gitmek isteyen diğer araçlar ise Taşköprü Caddesi ve Söğütlüçeşme Caddesi güzergahını kullanarak buraya ulaşabilecek. Tıbbiye Caddesi ve Rıhtım Caddesi’ni kullanan yayalar için de yeni yaya yolu düzenlenecek.

Tıbbiye Köprüsü yenileme çalışmasının, yaklaşık 1 yılda bitirilmesi planlanıyor. Bakanlık tarafından yürütülen Marmaray çalışmaları kapsamında şimdiye kadar birçok köprü ve geçit, yıkılarak projeye uygun şekilde yenilendi.