Spor Kadıköy'de derbi ateşi

Kadıköy'de derbi ateşi

Paylaş
Kadıköy'de derbi ateşi

Kadıköy'de bugün dananın kuyruğu kopacak! Fenerbahçe'de hedef, Galatasaray gibi Beşiktaş'ı da devirip yeniden zirveye ortak olmak. Beşiktaş, Saracoğlu'nda kazanıp puan farkını 7'ye çıkartmak amacında. Kritik sınav, Florya'dan da naklen izlenecek

Nefeslerin kesileceği Fenerbahçe-Beşiktaş kapışması öncesi ezeli rakiplerin tek hedefi de, sahadan galibiyetle ayrılmak olacak. Sarı-Lacivertliler ligde, Siyah-Beyazlılar da Avrupa’da kaybetti. Bu akşam kazanmak, şampiyonluk yolunda her açıdan büyük anlamlar taşıyor. Çünkü dün Galatasaray kazandı ve maç fazlasıyla Süper Lig’de liderlik koltuğuna oturdu. Yani sözün özü... Bu akşam Saracoğlu’nda 3 puanı alan, eve çok kârlı dönecek.

Süper Lig’de bu akşam nefesler kesilecek, iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Beşiktaş, kozlarını Şükrü Saracoğlu Stadı’nda paylaşacak. Saat 20.00’de başlayacak mücadele öncesi buradan çıkacak sonuç, hem ev sahibinin hem de konuk takımın şampiyonluk yolundaki kaderlerini direkt etkileyebilir. Son ana kadar sürmesi düşünülen şampiyonluk yarışında Sarı-Lacivertliler, sahasında Galatasaray’ı yenerek büyük moral kazanmış, ancak ardından Gençlerbirliği deplasmanından 2-1’lik yenilgiyle ayrılıp, büyük şok yaşamıştı.

Psikolojik savaş

Beşiktaş’a baktığımızda ise onlar da geçtiğimiz hafta, Ankara’da, Erciyesspor’u 5-1’le geçerek mutlu olmuş, Avrupa Ligi 3. tur rövanşında ise Club Brugge önünde 3-1’lik mağlubiyet alarak büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Buradan da anlaşılacağı gibi iki ekip de, galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. Bu akşam Saracoğlu’nda Fener kazanırsa, hem Kartal hem de Galatasaray’la puan farkının açılmasını önleyecek. Beşiktaş galip gelirse, liderliği Aslan’dan geri alacak.

Fenerbahçe'de son dakika

Fenerbahçe, derbinin hazırlıklarını dün tesislerinde yaptığı antrenmanla tamamladı ve maç saatini beklemeye başladı. Teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki çalışmanın taktik ağırlıklı geçtiği öğrenildi. Kartal’ın, orta sahadaki tercihleri arasında Raul Meireles’in de olduğu bildirildi. Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu ile orta alanda Meireles sahne alırken, Sow’un yerine de forvet hattında Emenike’nin oynaması bekleniyor.

Beşiktaş'ta son dakika

Beşiktaş’ta sakatlığı düzelen Jose Sosa, bu önemli mücadelede formasına kavuşacak. Demba Ba ile birlikte hücum hattında görev alması beklenen Sosa, takımının ataklarında kilit rolü oynayacak. Ayrıca orta alanın kilit isimlerinden biri olan Atiba Hutchinson’ın da sakatlığının geçmesi, teknik direktör Slaven Bilic’i bu bölgede oldukça rahatlatmış durumda. Sağ bekte ise Daniel Opare’nin sakatlığında Necip Uysal görev yapacak.

Haberin Devamı