Spor Kadıköy'de ya tamam ya devam!

Kadıköy'de ya tamam ya devam!

Paylaş
Kadıköy'de ya tamam ya devam!

Türkiye A Milli Takımı, Dünya Kupası 2014 Elemeleri D grubu son maçında bugün Hollanda ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacak

A Milli Takımımız, FIFA 2014 Dünya Kupası eleme grubundaki onuncu ve de son maçında Hollanda ile karşılaşacak. 15 Ekim Salı günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Olegario Benquerença yönetecek. Benquerença'nın yardımcılıklarını Ricardo Jorge Ferreira Santos ile Joao Ferreira Dos Santos yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Carlos Miguel Taborda Xistra olacak.

TERİM'İN 96. MAÇI

Hollanda karşılaşması A Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim'in ay yıldızlıların başında çıkacağı 96.milli maç olacak.
27 Ekim 1993'te İstanbul'da oynadığımız ve 2-1 kazandığımız Polonya maçı ile birlikte A Milli Takım teknik direktörlüğüne başlayan Fatih Terim yönetiminde milliler 46 galibiyet, 26 beraberlik, 23 de mağlubiyet alırken 148 gol atma başarısı gösterdi. Terim, en çok milli maça çıkan A Milli Takım teknik direktörü unvanını da elinde bulunduruyor.

"TÜRKİYE'YE SAYGI DUYUYORUZ"

Nasıl bir anlayışla sahada olacağını söylemeyen Hollanda'nın hocası Louis Van Gaal, "Kesinlikle bunun bilincindeyiz ve farkındayız. Her zaman rakiplerine saygı duyan bir teknik direktörüm. Türkiye'nin kalitesinin farkındayım. Oyunun nasıl oynayacağını paylaşacak olursam Fatih Terim'e bilgi vermiş olacağım. Bunu paylaşmak istemiyorum." dedi.

FUTBOLCULAR NEŞELİ

2014 Dünya Kupası eleme grubundaki son maçında Hollanda ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını tamamladı. Kasımpaşa'nın Kemerburgaz'daki Tesisleri'nde teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen antrenman 1 saat 15 dakika sürdü. İlk 15 dakikası basına açık olan idmanda futbolcular, ısınma koşusu ve pas çalışması yaptı. Antrenmanda eksik futbolcu bulunmazken, millilerin oldukça neşeli olduğu gözlendi.

MUHTEMEL 11'LER

TÜRKİYE


Volkan
Hasan Ali
Semih
Ömer
Gökhan Gönül
Mehmet Topal
Selçuk
Gökhan Töre
Arda
Burak
Umut

HOLLANDA

Michel Vorm
Daryl Janmaat
Ron Vlaar
Bruno Martins Indi
Daley Blind
Leroy Fer
Jordy Clasie
Wesley Sneijder
Arjen Robben
Jeremain Lens
Robin van Persie

SAAT: 21:00
YAYIN: Star TV
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Olegario Benquerença

BURAK YILMAZ TARİHE GEÇTİ

Son Estonya karşısında golle buluşan Burak Yılmaz, 2014 Dünya Kupası elemeleri D grubunda A Milli takımın oynadığı son 5 maçta da gol atmış oldu. Burak Yılmaz 2-0 kazanılan Andorra, 1-1 berabere biten Macaristan, 5-0 kazanılan Andorra, 2-0 kazanılan Romanya ve 2-0 kazanılan Estonya maçlarında 1'er gol attı. Burak Yılmaz böylece A Milli takım forması altında 5 maç üst üste gol atan ilk oyuncu olmayı başardı.

UMUT FORMDA

Karşılaşmada ilk golü atan Umut Bulut ise, 2013-14 sezonunda Galatasaray forması altında Süper Lig'de 5 maça çıkarken hiç gol atamadı. Umut Bulut Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 2 maçta 2 gol atarken A Milli takım forması altında 2013-14 sezonuna denk gelen 4 maçta 5 gol attı. 14 Ağustos 2013 tarihinde Gana ile oynanan hazırlık maçında 1 gol atan Umut Bulut, 6 Eylül 2013 tarihinde oynanan Andorra maçında 3 gol, 11 Ekim 2013 tarihinde Estonya karşısında 1 gol kaydetti.

HOLLANDA'DA 1 EKSİK

Hollanda Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Türkiye mücadelesi öncesinde düzenlenen basın toplantısında oyuncularının son durumu ile ilgili de bilgi verdi. Tecrübeli teknik adam, Macaristan maçında hafif sakatlığına rağmen forma giyen Robin van Persie'nin tam olarak iyileştiğini belirtirken, mücadelede forma giyecek düzeyde olduğunu söyledi. Van Gaal, Macarlar karşısında orta sahada görev alan Romalı Kevin Strootman'ın ise sakatlığı nedeniyle forma giymeyeceğini belirtti.

Haberin Devamı