Spor Kadıköy'den rekor çıkmadı

Kadıköy'den rekor çıkmadı

Paylaş
Kadıköy'den rekor çıkmadı

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Fenerbahçe, Mönchengladbach ile karşılaştı. Gruptan çıkmayı daha önceden garantileyen Fenerbahçe, yedeklerden kurulu bir kadro ile çıktığı maçta Mönchengladbach'a 3-0 mağlup oldu. Maça Avrupa gruplarında en çok puan toplama rekorunu geliştirme ve grubunu yenilgisiz bitiren ilk Türk takımı olma parolasıyla çıkan Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte hedefinden uzak kaldı

Avrupa Ligi C Grubu liderliği garantileyen Fenerbahçe, son maçında Borussia Mönchengladbach'a boyun eğdi, rekor kırma şansını değerlendiremedi. Kadıköy'de yinebir Alman temsilcisine diş geçiremeyen sarı lacivertliler'de yedekler sınıfı geçemedi, Kocaman'ın öğrencileri grup maçlarında ilk kez yenildi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki son maçında Fenerbahçe, Borussia Mönchengladbach'a 3-0 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Maçtan notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu’nda Borussia Mönchengladbach ile yaptıkları mücadelede, genelde sezon içinde az sayıda maçta görev verdiği isimlerden kurulu bir kadroyu sahaya sürdü. Kocaman, takımının gruptaki 5. maçlar sonunda lider olarak bir üst tura çıkmayı garantilemesinin ardından, çok sayıda as oyuncusuna 11’de yer vermedi.

Sarı-lacivertli ekibin kalesini Volkan Demirel’in yedeği Mert Günok korurken, savunma Orhan Şam, Egemen Korkmaz, Serdar Kesimal ve Özgür Çek’ten, orta alan Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Krasic, Recep Niyaz ve Stoch’tan oluştu. Fenerbahçe’nin forvetinde ise Bienvenu yer aldı. Yedek kulübesinde ise kaleci Serkan Kırıntılı, Bekir İrtegün, Kuyt, Cristian, Semih Şentürk, Mehmet Topuz ve Caner Erkin yer aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin 18 kişilik maç kadrosunda kaleci Volkan Demirel’in yanı sıra Hasan Ali Kaldırım, Yobo, Gökhan Gönül, Sow ve Meireles bulunmadı. Sarı-lacivertlilerin 11’inde, rakibini deplasmanda 4-2 yendiği maçın 11’inden 9 isim yer almadı.

Borussia Mönchengladbach cephesi

Borussia Mönchengladbach’ın 11’i de tecrübeli bazı isimlerin yanında, sezon içinde az sayıda süre alan isimlerden ve genç futbolculardan oluştu. Alman ekibin 11’inde, Fenerbahçe ile grupta yaptığı ilk maçtaki 11’den 7 isim yer almadı. Almanya temsilcisinin maç kadrosu 17 futbolcudan oluştu.

Özgür Çek ve Orhan Şam ilk Avrupa sınavında

Fenerbahçeli futbolcular Özgür Çek ve Orhan Şam, Borussia Mönchengladbach maçıyla ilk Avrupa sınavlarına çıktı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman’ın bu sezon ligde hiç şans vermediği Özgür Çek’in yanı sıra Orhan Şam, Alman ekibe karşı kariyerlerinin ilk Avrupa maçını oynadı. Genç futbolcu Recep Niyaz ve Bienvenu de bu sezon ilk kez resmi bir maçta ilk 11’de sahaya çıktı.

Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında taraftarlar takımı toplu olarak tribüne çağırıp sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar daha sonra futbolcuları tek tek çağırarak sevgi gösterilerini sürdürdü. Taraftarların futbolculardan ilk çağırdıkları isim, genç oyuncu Recep Niyaz oldu.

Haberin Devamı

Alman ekibi taraftarı yalnız bırakmadı

Alman ekibi, Fenerbahçe karşısında taraftarı yalnız bırakmadı. Alman taraftarlar Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda kendileri için ayrılan 2 bin 400 kişilik yerin büyük bölümünü doldurdu. Stadın büyük bölümü dolarken, iki takımın da gruptaki 5. maçlar sonunda bir üst tura yükselmeyi garantilemesinin ardından bir anlamda formalite maçına dönen mücadelede, soğuk ve yağışlı havanın da etkisiyle tribünlerde boşluklar oluştu.

İki takım taraftarından dostluk gösterisi

Fenerbahçeli ve Borussia Mönchengladbachlı taraftarlar maç öncesinde dostluk gösterileri yaptı. Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelen taraftarlar, burada birlikte tezahüratlar yaptı. İki takım taraftarları daha sonra gruplar halinde stada yürüdü.

Maçtan dakikalar

8. dakikada kalecinin ileri çıktığını gören Selçuk Şahin, orta sahaya yakın yerden topu kaleye doğru gönderdi. Kaleci Heimeroth son anda dokunarak meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.

Haberin Devamı

12. dakikada Hrgota’nın pasıyla sağdan ceza alanına giren Hanke’nin sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, kaleci Mert’ten dönen top kornere çıktı.

17. dakikada Krasic’in ceza alanı dışından vuruşunda, top kaleci Heimeroth’un müdahalesiyle üstten kornere gitti.

22. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Tolga Ciğerci, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

27. dakikada sağdan ceza alanına giren Hrgota, Bienvenu’nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Manuel Jorge Sousa bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. 28. dakikada penaltı atışını kullanan Hanke, topu filelere göndererek farkı 2’ye çıkardı: 0-2.

36. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan Stoch’un şutunda, meşin yuvarlak az farkla direğin dibinden auta çıktı.

43. dakikada Mehmet Topal’ın ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Heimeroth iki hamlede topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Borussia Mönchengladbach’ın üstünlüğüyle sona erdi.

52. dakikada Egemen ile yakaladığı pozisyonu değerlendiremedi.

Haberin Devamı

59. dakikada Recep Niyaz’ın yerine Cristian’ı, 60. dakikada da Stoch’un yerine Kuyt’ı almasına karşın, sarı-lacivertliler rakibi karşısında etkili olamadı.

79. dakikada De Jong’un golüyle 3-0 geriye düşen Fenerbahçe, grupta son maçında ilk yenilgisini aldı. İkinci yarıya ilk yarıdaki 2-0’lık skorun rahatlığıyla başlayan Borussia Mönchengladbach, zaman zaman rakip kalede pozisyonlar buldu.

79. dakikada Younes’in hazırladığı pozisyonda De Jong ile farkı 3’e çıkaran Alman ekibi, ilk maçta kendi sahasında 4-2 yenildiği rakibinden rövanşı 3-0’lık skorla aldı.

52. dakikada Krasic’in sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde oluşan karambolde en son Egemen Korkmaz’ın kafa vuruşunda, top kaleci Heimeroth’da kaldı.

57. dakikada ceza yayı içinden Ring’in sert şutunda, kaleci Mert Günok’dan dönen topu Orhan Şam kornere gönderdi.

60. dakikada Cristian’ın pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Krasic, kötü bir vuruşla topa auta attı.

62. dakikada orta sahadan atılan uzun pasta soldan ceza alanına giren Mlapa, sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Mert’e çarpan top kornere çıktı.

75. dakikada ceza alanı dışından Krasic’in şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

79. dakikada Borussia Mönchengladbach farkı 3’e çıkardı. Bu dakikada soldan 3 kişiyi çalımlayarak ceza alanında çizgiye kadar inen Younes’in pasında altıpasta bomboş pozisyonda topla buluşan De Jong, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-3.

81. dakikada Kuyt’ın ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Heimeroth üzerine gelen topu kontrol etti.

90 1. dakikada Özgür Çek’in ortasında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topa ceza alanı önünde Cristian’ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

90 2. dakikada Krasic’in sağdan ortasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Kuyt’ın vuruşunda, kaleciden dönen topu savunma uzaklaştırdı.

Karşılaşma, 3-0 Borussia Mönchengladbach’ın üstünlüğüyle sona erdi.

Futbol: UEFA Avrupa Ligi

Fenerbahçe: 0 - Borussia Mönchengladbach: 3

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Manuel Jorge Sousa, Bertino Cunha Miranda, Rui Licino Barbosa Tavares (Portekiz)

Fenerbahçe: Mert Günok, Orhan Şam, Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz, Özgür Çek, Krasic, Mehmet Topal (Dk. 75 Caner Erkin), Selçuk Şahin, Stoch (Dk. 60 Kuyt), Recep Niyaz (Dk. 59 Cristian), Bienvenu

Borussia Mönchengladbach: Heimeroth, Korb, Brouwers, Dominguez, Wendt, Hrgota, Ring, Xhaka, Tolga Ciğerci (Dk. 72 Younes), Mlapa (Dk. 80 Zimmermann), Hanke (Dk. 67 De Jong)

Goller: Dk. 22 Tolga Ciğerci, Dk. 28 Hanke (Penaltıdan), Dk. 79 De Jong (Borussia Mönchengladbach)

AA