Merkez Kadın belediye çalışanı atıkları sanat eserine dönüştürüyor

Kadın belediye çalışanı atıkları sanat eserine dönüştürüyor

Paylaş
Kadın belediye çalışanı atıkları sanat eserine dönüştürüyor

Kadın belediye çalışanı atıkları sanat eserine dönüştürüyor

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin saha temizlik personeli Dilek Cansız (41), kendisinin ve mesai arkadaşlarının temizlik sırasında bulduğu atıkları sanat eserine dönüştürüyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü’nde temizlik personeli olarak sahada görev yapan 3 çocuk annesi Dilek Cansız, mesai arkadaşları ve kendisinin temizlik sırasında bulduğu atıkları sanat eserine dönüştürüyor.
Özellikle bozuk para, evsel atık ve diğer farklı pek çok atığı değerlendirerek birbirinden güzel eserler ortaya çıkaran Dilek Cansız, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i ziyaret ederek, yaptığı tablolardan bir tanesini hediye etti. Ziyarette Dilek Cansız’a, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir de eşlik etti. Dilek Cansız’ın eski mutfak dolabı kapağı üzerine bozuk paralar ve iple kadın figürünü bir ağaç gövdesi şeklinde ortaya çıkardığı tabloyu Başkan Seçer çok beğendi.
1.5 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Dilek Cansız, bugüne kadar toplam 18 tablo ve onlarca dekoratif ürün ortaya çıkardı. Cansız’ın yaptığı tüm eserler, çevreye vatandaşlar tarafından atılan atıklardan oluştu. Dilek Cansız bugüne kadar tencerelerden duvar saati, çaydanlıktan avize ve farklı pek çok atıktan duvar süsü yaptı. Çalışmalarından bahseden Cansız, "Hediye ettiğim tabloyu eski bir mutfak dolabı kapağından yaptım. Arkadaşlarla birlikte topladığımız bozuk paraları pudra, sıva boyusu ve yapıştırıcı karışımıyla tabloya yerleştirdim. Bozuk paralar biz kadınları anlatıyor. Tablonun sağ tarafındaki anahtar ise işe girişimizi sağlayan, kapımızı açan anahtar" diye konuştu.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir de 5 Haziran’ın Dünya Çevre Günü, 5-11 Haziran’ın da Çevre Haftası olarak tüm dünyada çevre konusunda farkındalık belirtmek için kutlandığını hatırlatarak, "Çevremizin temiz olmasını, atıkların atılmamasını, denizimizin, doğamızın kirletilmemesini çok istiyoruz. Kutlamadan ziyade farkındalık günü olarak biz belirtiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personelleri gece-gündüz, 24 saat esaslı olarak Mersin’in daha temiz, daha huzurlu, daha mutlu olması için elinden geleni yapıyor" diye konuştu.
Çevre konusunda herkesten duyarlılık beklediklerini ifade eden Halisdemir, şunları söyledi:
"Vatandaşlarımızdan şunu bekliyoruz. ‘Nasıl olsa temizliyorlar’ mantığını bırakmaları gerekiyor. ‘Nasılsa temizleyen var' diye yere, sağa, sola, ormana, denize, derelere çöp ve benzeri atıkların atılmaması gerekiyor. Biraz duyarlı olmalarını, mümkünse bu atıkları yanlarında taşıyıp, çöp kovaları, çöp konteyneri ve benzeri yerlerde bertarafını sağlamaları, mümkünse de atmamalarını, daha az atık çıkartmalarını istiyoruz. Bizler elimizden geleni yapacağız arkadaşlarımızla birlikte. Bu kenti temiz tutacağız. Başkanımız çok hassas. Kentte herkes mutlu olsun, kent temiz olsun, ‘Kentimiz mis gibi olsun’ sloganını getirdi. Bizi de çok destekliyor. O açıdan da çok şanslıyız ve teşekkür ediyoruz. Arkadaşıma da teşekkür ediyorum. Gerçekten şu anda arkadaşımız bir birey olarak burada ama bütün arkadaşları temsilen burada. Yaklaşık 400-500 personelimiz var bu şekilde. Başkanımız bu konuda gerçekten bir farkındalık yarattı. Mersin'e kadın eli değdirdi. Kadın eli değdikten sonra Mersin'de hissedilir derecede bir temizlik görülmeye başlandı. Daha hassaslar çünkü. Biz de çok memnunuz. Teşekkür ediyorum kendisine ve gıyabında tüm personelimize. Mersin daha temiz kalsın, Mersin yeşille mavinin barıştığı, denizin her bölgesinin temiz olduğu bir yer olsun diyoruz. Bu hepimizin görevi. Hep beraber bunu başaracağımıza inanıyorum."
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise "Çok teşekkür ediyorum. Çok şık bir hediye. Emeğine sağlık. Çok güzel. Kılıfı da geri dönüşümden, çok güzel" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı