İstanbul Kadın cinayetine "tahrik indirimli" 24 yıl hapis cezası

Kadın cinayetine "tahrik indirimli" 24 yıl hapis cezası

Paylaş
Kadın cinayetine "tahrik indirimli" 24 yıl hapis cezası

Kadın cinayetine "tahrik indirimli" 24 yıl hapis cezası

Serpil KIRKESER/ İSTANBUL,(DHA)- BAHÇELİEVLER'de 2017 yılında Kurban Bayramı'nın ikinci günü tartıştığı eşi Alime Demirdağ'ı (32) bıçaklayarak öldüren Kenan Demirdağ'ın (34) yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti, eylemi haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle sanık Kenan Demirdağ'ı "Eşi kasten öldürmek" suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. Olaydan sonra eşini hastaneye götürmek yerine üzerine asma kilit ile kilitleyerek teslim olmaya gittiği gerekçesiyle sanığa "iyi hal indirimi" uygulanmadı.

SANIK DURUŞMAYA KATILDI
Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Kenan Demirdağ ve taraf avukatları hazır bulundu. Son sözü sorulan tutuklu sanık Kenan Demirdağ "Adalete güveniyorum, beraatimi istiyorum" dedi.

"İYİ HAL" İNDİRİMİ UYGULANMADI
Mahkeme heyeti sanık Kenan Demirdağ'ı "eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığın tüm aşamalarda karşılıklı kavga oluştuğunu beyan ettiğini, bu beyanlarını teyit eder mahiyette adli raporunda darp izinin bulunduğunu kararında belirtti. Tartışma sırasında haksız tahrik mahiyetinde olabilecek maktül Alime Demirdağ'ın olay anında “Sen nasıl erkeksin, iğreniyorum senden" şeklindeki beyanları ve bıçağı aldığını beyan etmesinin aksinin sabit olmamasını dikkate alan mahkeme heyeti, haksız tahrik altında eylemin icra edildiği kanatine vardı. Bu gerekçelerle sanığın cezasını 24 yıla düşüren mahkeme heyeti, sanığın olaydan sonra eşini hastaneye götürmek yerine üzerine asma kilit ile kilitleyerek teslim olmaya gittiğini, pişmanlık gösteren somut halinin gözlemlenemediği gerekçesiyle sanığa "iyi hal indirimi" uygulamadı. Sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

İDDİANAME
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle oldu: Temizlik işçisi olarak çalışan Alime Demirdağ (32) ile Kenan Demirdağ (34) arasında 29 Temmuz 2017 tarihinde tartışma çıktı. Tartışma sırasında Kenan Demirdağ kesici alet ile yaralandı. Bu olay nedeniyle Alime Demirdağ ve Kenan Demirdağ 8 yaşındaki kızlarını memleketleri Balıkesir'e gönderdi.
Ardından da Alime Demirdağ da ailesi yanına Balıkesir'e gitti. İstanbul'da tek kalan Kenan Demirdağ, Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan 2 Eylül'de Alime Demirdağ'ı otogara giderek karşıladı. Bahçelievler'de oturdukları eve dönen çift arasında aile içi meselelerden dolayı yine tartışma çıktı. Tartışma sonucunda Kenan Demirdağ, ekmek bıçağıyla Alime Demirdağ'ın hayati nitelikteki boyun-bel
arasında kalan bölgede birden fazla olacak şekilde yaraladı. Şüpheli Kenan Demirdağ, eşi Alime'yi o şekilde bıraktı ve Bakırköy Adalet Sarayı'na giderek teslim oldu. Olay yerine giden sağlık ekipleri Alime Demirdağ'ın hayatını kaybettiğini belirledi.
Gözaltına alınan şüpheli Kenan Demirdağ ifadesinde eşinin üçüncü kişiler ile ilişkisinden şüphelendiğini, olay günü eşinin telefon değiştirmesi nedeniyle bu şüphesinin yeniden canlandığını ve bu nedenle eşi ile tartıştıklarını öne sürerek şunları söylemişti: "Bu sırada Alime evin dağınık olması nedeniyle yerde bulunan bıçak ile bana saldırmak istedi. Bu sırada kendimi korumak için aldığım bıçağı hatırlamadığı bir biçimde kullandım." Hazırlanan iddianamede şüpheli Kenan Demirdağ'ın "Eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilmişti.

Haberin Devamı