Kültür - Sanat Kadın erkek ilişkileri hiç böyle anlatılmadı: Aşkozof
Paylaş
Kadın erkek ilişkileri hiç böyle anlatılmadı: Aşkozof

Aşk enerjiyle, şiirle, psikolojiyle ve sanatla çok anlatıldı. Serhan Kansu aşkı, kadın-erkek ilişkilerini “AŞKOZOF: bir platon’ik aşığın nietzsche dönüş hikayesi” adlı kitabında felsefeyle masaya yatırıyor. Yalın bir dili olan kitap cüretkarlığı, esprili tarzı ve sivriliğiyle dikkat çekiyor

Serhan Kansu yeni kitabında; kadın-erkek ilişkilerini Aristoteles, Platon, Nietzsche, Lou Salome, Simone De Beavoir gibi tarihe mâl olmuş önemli filozof, düşünür, bilim insanı ve sürpriz isimlerin fikirlerinden hareketle masaya yatırırken okuyucuya felsefi kavramları da anlatıyor. Mizahi ve cüretkar bir dili olan kitap, günümüz aşk yorumlamalarının dışındaki tarzı, yer yer sert başlıkları ve düşünülmeyeni düşündüren fikirleriyle dikkat çekiyor. Felsefi derinliğini günlük bir dille okuyucuyu yormadan sunan kitap, yer yer erkekleri, yer yer de kadınları kızdıracağa benziyor.

Haberin Devamı

İLİŞKİLERE DAİR FARKLI KONU BAŞLIKLARI

AŞKOZOF’ta kadın erkek ilişkilerine dair pek çok insanın hayatına dokunan farklı konu başlıkları yer alıyor. Bu konuları Aşkozof ve Utku adındaki iki karakter felsefi ve esprili diliyle irdeliyor. Kitapta yer alan onlarca konu başlığından sadece birkaçı şöyle:

“Evlenmek şart mı?”

“29. kez onu affedip hala ona 2. bir şans verdiğini sanmak”

“Akıldan geçirmek aldatmak sayılır mı?”

“Belli ki adamın tek derdi cinsellik, bunu nasıl aşka çevirirsin?”

“Ondan emin olmadığın sürece ondan hoşlanacaksın”

“Yalnızım başarısızım alıp başımı gideceğim buralardan”

“Erkek için yaşı büyük kadın, kadın için genç erkek”

“Kötü esprilere gülmek zorunda hissetmek”

Müptela Yayınevi’nden çıkan ‘AŞKOZOF: bir platon’ik aşığın nietzsche dönüş hikayesi’ adlı kitaba tüm kitapçılardan ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Arka Kapak Yazısı:

Bu kitap bir yapıbozumu

Önce yıkacak. Sonra her bir parçayı tek tek silecek. Ve hepsini yeni baştan yeniyle inşa edecek. Bunu yaparken zaman zaman bir böcek, zaman zaman evrenin kendisi, zaman zaman da yoğurtlu semizotu salatası olacak. “Semizotur! Yoksa seni dışarı atmak zorunda kalırım” diyen uzay hâkimine kızıp kadın erkek ilişkilerinin mahkemesini felsefe sofrasında kuracak. Olmazları olduracak. Felsefi kavramları anlatacak. En kara delikleri galeta ununa bulayıp kızartarak çıtır çıtır masaya getirecek. Tarihe mal olmuş filozof, düşünür, bilim insanı ve sanatçılarla sohbet edercesine, gerçeküstüyü gerçekle arayacak. Platon, Nietzsche, Lou Salome, Simone De Beauvoir, John Locke, Einstein ve daha birçoğu fikirlerine arka çıkacak. Bolca gülerken bazen beyinleri yakacak ve akıl kapıları açacak, bazen de duyguları kabartacak.