Antalya "Kadın kooperatiflerine her türlü desteğe hazırız"

"Kadın kooperatiflerine her türlü desteğe hazırız"

Paylaş
"Kadın kooperatiflerine her türlü desteğe hazırız"

"Kadın kooperatiflerine her türlü desteğe hazırız"

ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin Kadın Kooperatifleri Destek Paketi Projesi'nden aldıkları cesaretle kooperatif kuran kadın girişimcileri ağırlayan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Ben size çok güveniyorum. Kooperatifçilik konusunda örnek çalışmalara imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Kadın kooperatiflerine her türlü desteğe hazırız" dedi.

'Kadın Kooperatifleri Destek Paketi' projesi kapsamında kooperatif kuran kadın girişimciler, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü ziyaret etti. Kurulan iki kooperatifin yöneticileri Başkan Tütüncü'ye, desteklerinden dolayı teşekkürlerine iletti. Kadın girişimciler, ürettikleri ürünleri pazarlayabilmek için de yer tahsisi konusunda da Başkan Tütüncü'den destek istediler.

BELEDİYEMİZ HER ZAMAN YANINIZDA OLACAK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tütüncü, "Sizin kooperatif kurmanız bizi çok memnun etti. Kadın emeğine değer katmaya gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Bu sebepten dolayı bu yeni kooperatifin doğumu da bizi son derece mutlu etti. İnşallah biz de size katkı ve destek vereceğiz. Sizin mekan talebiniz konusunda arkadaşlarımızla görüştük, gereken mekan tahsisinizi en güzel şekilde yapacağız. Hiç endişe etmeyin. Belediyemiz her zaman yanınızda olacak" dedi. "Kadınlar kafasına koydu mu yapamayacakları hiçbir iş yok" diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, "Çünkü Cenab-ı Allah kadınlara ayrı bir güç vermiş. Dolayısıyla sizin büyük düşünerek hedefe odaklı yürümeniz bizim en büyük arzumuz. Böyle yaptığınız takdirde biz zaten sizin yanınızda olduğumuz için elimizden ne geliyorsa gerekli katkıyı desteği sağlayacağız" diye konuştu. Antalya Köy Pazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı İkbal Girmen'de, Başkan Tütüncüye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Girmen, "Siz kooperatif sürecinin her aşamasında bizim yanımızdaydınız. Biz sizin eğitimlerinizle bu işe gönül koyduk, cesaretlendik. Bizim girişimcilik ruhumuzu siz ortaya çıkardınız, içimizdeki potansiyeli ortaya çıkarmamıza yardımcı oldunuz" dedi.

Kepez Belediyesi, kadın emeğini ekonomik bir değer kazandırmak için Tarım ve Ticaret Bakanlığı ile çıktığı yolda son 2 ayda 7 yeni Kadın Kooperatifi kurulmasına öncülük etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı