Spor Kadın okçularımız Avrupa'yı fethetti

Kadın okçularımız Avrupa'yı fethetti

Paylaş
Kadın okçularımız Avrupa'yı fethetti

Türkiye Klasik Yay Kadın Milli Takımı, Polonya'da yapılan Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye Makaralı Yay Kadın Takımı da İtalya'yı 227-227 biten karşılaşmada beraberlik atışlarıyla yenerek altın madalya kazandı

Polonya’nın Legnica kentinde düzenlenen şampiyonada Aybüke Aktuna, Gülnaz Büşranur Çoşkun ve Yasemin Ecem Anagöz’den oluşan Klasik Yay Kadın Milli Takımı, finalde İtalya ile karşılaştı. Rakibini 6-2 yenen milliler, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. (üstte)

Haberin Devamı

MAKARALI YAYDA DA ŞAMPİYONUZ

Türkiye Makaralı Yay Kadın Milli Takımı da Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Türkiye Okçuluk Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Yeşim Bostan, Gizem Elmaağaçlı ve Ayşe Bera Süzer'den oluşan milli takım, finalde İtalya ile karşılaştı.

Milliler, 227-227 biten karşılaşmada beraberlik atışları sonrasında rakibine üstünlük sağlayarak altın madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonada Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz'den oluşan Türkiye Klasik Yay Karışık Takımı ise bronz madalya mücadelesinde Rusya'ya 5-3 yenildi. Olimpik Yay’da ise kadınlarda Gülnaz Büşranur Coşkun bronz madalya kazandı.