Antalya Kadın ressamlardan karma sergi

Kadın ressamlardan karma sergi

Paylaş
Kadın ressamlardan karma sergi

Kadın ressamlardan karma sergi

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - YANSIMA Resim Atölyesi'nin kadın ressamları, yıl içerisinde ürettikleri eserlerini karma resim sergisinde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Sanat Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl ve atölye ressamları birlikte kesti. Galeriyi renk cümbüşüne dönüştüren sergide Yansıma Resim Atölyesi'nin ressamları Emel Öner, Gül Yengin, Bengü Duran, Yasemen Yatıkçı'nın 'kadın', 'doğa', 'hayvan sevgisi' ve 'manzara' konulu rengârenk resimlerinin yanında bez tuval üzerine çalışılmış üç boyutlu rölyef resim çalışmaları da yer aldı.

Sergilenen suluboya, akrilik boya ve yağlıboya çalışması eserlerini inceleyen Başkan Çakcıl, ressamlara teşekkür etti. Atölyenin ressamlarından Gül Yengi ise "Atölyemizde emekli ve halen çalışan kadın ressamlarımız boş zamanlarını sanatla uğraşarak değerlendiriyor. Çalışan arkadaşlarımız iş bitiminden sonra gelip tuval karşısına geçiyor, eline fırçasını, boya paletini alınca da günün stresini üzerlerinden atıp rahatlıyorlar" dedi.

Kadın ressamların 25 eserinin yer aldığı sergi, 9 Kasım Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı