Diyarbakır Kadın zabıtalar, kadın kuaförlerini denetledi

Kadın zabıtalar, kadın kuaförlerini denetledi

Paylaş
Kadın zabıtalar, kadın kuaförlerini denetledi

Kadın zabıtalar, kadın kuaförlerini denetledi

Elif FİLİZ/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediyesi bünyesindeki Zabıta Müdürlüğü'nde görevli kadın zabıtalar, ilçedeki kadın kuaförlerde denetlemede bulundu.
Bağlar Belediyesi'nce vatandaşların daha hijyenik ortamlarda hizmet alabilmesi amacıyla kent genelinde bulunan kadın kuaförlerine yönelik gerçekleştirilen kapsamlı denetimlerde kadın zabıta ve ruhsat memurları görev yaptı. Kentin birçok noktasında gerçekleştirilen denetimlerde kuaför salonlarının iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygun olup olmadığı, iş yeri temizliği, iş yeri düzeni, kullanılan ürünlerin durumu ve kullanım izni ile onayı olup olmadığı denetlendi. Kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri, portör muayene kartları, bir iş yerinde bulunması gereken temel unsurlar, tuvalet, ecza dolabı kontrolü gibi birçok konu incelenirken, tespit edilen eksiklerin giderilmesi için iş yeri sahipleri ve ustalar uyarıldı.
Eksiklerin giderilmesi için iş yeri sahiplerine ek süre veren ekipler, ruhsatsız olarak faaliyet gösteren iş yerleri hakkında ise yasal işlem uygulandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı