Merkez Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için turuncu balon dağıttılar

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için turuncu balon dağıttılar

Paylaş
Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için turuncu balon dağıttılar

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için turuncu balon dağıttılar

ERZURUM, (DHA)-ATATÜRK Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için iş merkezlerinde turuncu balon ve broşür dağıttı.
Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Uyesi Doç.Dr. Aslı Sis Çelik ve Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü sebebiyle bir dizi etkinlik düzenledi. Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezi salonundaki etkinlikler Doç. Dr. Elif Küçükdurur'un İletişim Fakültesi öğrencileriyle birlikte hazırladığı şiddetin sıradan yüzleri sergisiyle başladı. Kadına yönelik şiddet konusunda sokak röportajlarının izletildiği etkinlikte Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş'ın şiir dinletisi sunduğu programda nin yanısıra şiir dinletisi yapılan etkinlikte, 'şiddetin toplumsal yüzü' konulu panel gerçekleştirildi. Üniversiteli gençlerin de destek verdiği etkinlikler kapsamında kadına yönelik şiddet konusunda kısa oyunlar sahnelendi.
Etkinlikler kapsamında Atatürk Üniversitesi öğrenci yemekhanesinin önü ile kent merkezindeki alışveriş merkezinde kadına yönelik şiddet ve flört şiddeti konularına dikkat çekmek farkındalık yaratmak için bilgilendirici broşürler ve turuncu balonlar dağıtıldı. Günboyu devam eden programlar Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı sanatçısı Derya Eroğlu'nun kapanış şarkısıyla sona erdi.

FOTOĞRAF

Haberin Devamı