Isparta Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans

Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans

Paylaş
Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans

Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - 81 ilde eş zamanlı olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Koordinasyon ve Değerlendirme toplantısı çevrim içi yapıldı. Toplantıya Isparta adına Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Karayaka ve ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Çevrimiçi toplantının ardından Vali Seymenoğlu başkanlığında Isparta Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Koordinasyon ve Değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Isparta il genelindeki elektronik kelepçe uygulaması, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne (ŞÖNİM) yansıyan vakaların değerlendirmesi, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki önleyici ve koruyucu tedbirler ile risk artırıcı faktörlere karşı il eylem planının hazırlanması konularında görüş alış verişinde bulunuldu. Vali Seymenoğlu toplantıda ayrıca KADES uygulamasının yaygınlaştırılması için bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık verilmesi talimatı verdi.

Toplantının ardından Vali Seymenoğlu, valilik önünde KADES standı açan Emniyet ve Jandarma birimlerini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında görev yapan personelden bilgi aldı. Vali Seymenoğlu, Emniyet ve Jandarma personeline çalışmaları için teşekkür ederek amaçlarının kadına yönelik şiddeti sıfıra indirmek olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı