Datça Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planı anlatıldı

Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planı anlatıldı

Paylaş
Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planı anlatıldı

Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planı anlatıldı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Yılmazlar Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Datça Garnizon Komutanı Hava Binbaşı Hilmi Özkan, CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Cumhuriyet Savcısı Cihat Yitgin, Datça İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (KİGDER) Başkanı Menşure Yavuz ile kamu kurum ve kuruluşların idarecileri katıldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürlüğü'nde görevli sosyal hizmetler uzmanı Serhat Bilen, toplantıda yaptığı sunumda, 2020-2021 yılları için hazırlanan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı hakkında bilgiler verdi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Adalet, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın birlikte çalışması sonucu hazırlanan plana göre, kadına yönelik şiddete karşı alınması gereken tedbirleri anlatan Bilen, bu çalışmalarla mevzuatın etkin uygulanmasının amaçlandığını söyledi. Bilen, kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi, farkındalığın artırılması, veri toplama ve yeni araştırmaların yapılmasının hedeflendiğine dikkat çekti.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı