Ekonomi Kadınlar belli günler evden çalışabilmeli

Kadınlar belli günler evden çalışabilmeli

Paylaş
Kadınlar belli günler evden çalışabilmeli

Genç Yönetici ve İş adamları Derneği, ekonomi dünyasında kadının ağırlığı hissettirmek için geliştirdikleri özel formülü Aile Bakanlığı'na sundu. Patronlar, kadının esnek çalışması gerektiğinde hemfikir

Murat GÜLDEREN


Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) kadın istihdamını artırmak için Aile Bakanlığı'na, vergi düzenlemelerine katkı için de Maliye Bakanlığı'na öneri listesi sundu. Listede kadınların haftada belli günlerde evden çalışması, kredi kartı ile yapılan online alışverişlerden daha düşük KDV alınması ve girişimcilere 3 yıllık vergi muafiyeti tanınması gibi öneriler yer alıyor.

KALKINMA İÇİN ŞART


Zor bir dönemden geçen Türkiye'de ekonomik kalkınmayı hızlandırmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten GYİAD Başkanı Yiğit Savcı, geliştirdikleri formülleri Posta'ya anlattı. Savcı, kalkınmada baş rol oynayacak kadınlar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, vergide çözüm önerileri için ise Maliye Bakanlığı'na kapsamlı bir liste sunduklarını kaydetti.

REKOR TASARRUF


Yiğit Savcı bu çalışmada toplu

'KREŞ ÇEKİ VERİLSİN'

* Girişimci şirketlerden 3 yıl boyunca KDV alınmamalı. * İşveren kreş çeki, nakit yardım gibi uygulamalarla anneleri desteklemeli. * İş tipinin evden çalışmaya müsait olduğu sektörler tespit edilmeli. * Kadınlar, haftanın belli günleri evden çalışabilmeli veya işten erken çıkabilmeli. * Halka açık şirketlerde kadın yönetim kurulu üyesi bulundurması yönünde kota getirilmeli. * Kadınların gelir vergisi stopajı ve SGK primlerinin belli bir yüzdesini devlet karşılamalı. * Vergi üzerinden vergi alma uygulamasına son verilmeli. * Kur farkı vade farkı olarak değerlendirip KDV'ye tabi tutuluyor. Bu uygulamadan vazgeçilmeli. * Türkiye'den serbest bölgelere verilen hizmetlerde KDV uygulanmaktadır. Bu hizmet, hizmet ihracı kapsamına alınmalı. * Kadın çalışanlara sağlanan kanuni hakları içeren bir rehber hazırlanmalı.

Haberin Devamı