Antalya Kadınlar kafeterya açtı

Kadınlar kafeterya açtı

Paylaş
Kadınlar kafeterya açtı

Kadınlar kafeterya açtı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 7 ay önce kurulup hizmet üretmeye başlayan Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi, Üçşehitler Parkı'nda kafeterya açtı. Kafeteryada, kadınların ürettiği ev yemekleri, tatlı çeşitleri, el sanatı hediyelik ve dekoratif süs eşyalarının satışına başlandı.

Kepez Belediyesi'nce Karşıyaka Mahallesi'ndeki Üçşehitler Parkı ortasındaki bina, kadınların el emeği, göz nuru üretimlerinin sergilenmesi, satışa sunulması amacıyla Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi'ne tahsis edildi. Üye sayısı kısa zamanda 300'e ulaşan kooperatifin üyeleri kolları sıvayıp binayı kafeteryaya dönüştürdü, park içerisinde de satış stantları oluşturdu.

YÖRESEL YEMEK VE TATLILAR

Kadınlar, hizmete giren kafeteryada ve evlerinde yöresel çeşitli sıcak-soğuk yiyecek, içecek ve tatlı hazırlayıp satışa sunuyor. Ramazan dolayısıyla ve pandemi kurallarına uyularak sadece paket servisin yapıldığı kafeteryaya çevre sakinlerinin ilgisi arttı. Kafeterya sayesinde para kazanıp aile bütçelerine katkıda bulunan kadınlar ise evlerine mutlu dönüyor.

KADINLAR ÜRETKEN OLACAK

Kooperatif başkanı Çiğdem Bal, üç yıl öncesinden projeler yapan bir grup olarak yola çıktıklarını, 7 ay önce de kooperatifin kuruluşunu gerçekleştirdiklerini aktardı. Bal, girişimci kadınlara destek olmak, kadınları üretken hale getirmek, el emeği göz nuru üretimlerini pazarlayarak aile ekonomilerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı